• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

18/01/2008 13h32, comunicat Presumpta estafa a través d'Internet

  •   18/01/2008 13:32 


Des de principis del mes d'octubre de 2007, s'ha atès a diverses persones que diuen haver llogat un apartament per passar de vacances al Pas de la Casa, mitjançant pàgines web d'anuncis de particulars, i un cop al lloc s'han adonat que l'apartament en qüestió no existeix.

Es tracta d'anuncis inserits en pàgines web especialitzades en el lloguer d'apartaments i cases de vacances, per part de particulars, per una persona que manifesta dir-se Emile BAZIN.

La majoria de persones estafades són de França.

Des del Cos de Policia d'Andorra, s'ha iniciat una investigació i s'han trobat anuncis fets per aquesta persona a les pàgines web: homelidays.com, amivac.com, loquo.com, vacancesmania.com i segundamano.com. No es descarta que puguin haver-hi més pàgines a través de les quals el presumpte estafador estigui inserint aquest tipus d'anuncis.

Els apartaments anunciats no existeixen, tractant-se d'adreces fictícies, incompletes o que corresponen a pisos que no estan en lloguer i són totalment aliens als fets denunciats.

Vists els fets, des del Cos de Policia d'Andorra, s'ha instat als afectats a efectuar denúncia davant les autoritats dels seus respectius països, i s'ha informat via INTERPOL a les autoritats competents de França, on estan allotjades les pàgines web i d'on són la majoria de perjudicats, i d'Espanya, on s'envien les transferències bancàries dels perjudicats.

No existeix cap vinculació de persones o empreses del Principat d'Andorra amb els fets, més enllà de la ubicació dels apartaments ofertats.

Ens consta que la identitat Emile BAZIN és fictícia, i que les Autoritats dels països veïns estan treballant per intentar identificar a l'autor/s de l'estafa.

Modus operandi:

Un cop les persones interessades en llogar un apartament per les seves vacances al Pas de la Casa contacten amb el tal BAZIN, a través d'una adreça de correu electrònic a França, o bé un telèfon mòbil espanyol, aquest els hi contesta dient que l'apartament està disponible, i els hi envia, via e-mail, un contracte de lloguer que han de retornar signat. En aquell moment els informa que han de pagar una part del lloguer en concepte de reserva, i que la resta la pagaran quan ell personalment els hi lliuri les claus a la seva arribada. L'import sol·licitat en concepte de reserva varia entre els 140 i els 550 euros.
BAZIN sol·licita l'abonament de la reserva a través de transferència bancària a diferents entitats bancàries espanyoles, la majoria situades a Alacant. Un cop els llogaters han efectuat la transferència, BAZIN els hi reclama el pagament de la totalitat de l'import del lloguer, justificant-se en que ell no podrà estar present en el moment de lliurar les claus de l'apartament i per tant no podrà cobrar la totalitat del lloguer en aquell moment. Ens consta que algunes de les persones estafades han pagat la totalitat de l'import del lloguer. Desprès d'això no han aconseguit tornar a contactar amb en BAZIN.

Escaldes-Engordany, 18 de gener del 2008.