• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

23/09/2007 11h47, Cooperació internacional. Reunió entre el Director General de la Policia y la Guardia Civil d'Espanya i el Di

  •   23/09/2007 11:47 

El proppassat dijous 20 es va desenvolupar a Madrid una reunió entre el Director General de la Policia y la Guardia Civil  Sr. Joan MESQUIDA FERRANDO i el Director del Cos de Policia d'Andorra Sr. Joan Ramon PERALBA MONTES.

El Director del Cos de Policia, acompanyat del Director adjunt Cap de l'Àrea de Policia Criminal Sr. Ferran TÚNEZ PARISI, va tractar temes de cooperació internacional policíaca, exposant també el nou model policíac d'Andorra.

La reunió va tenir lloc en un ambient cordial i de cooperació, per tal de reactivar els convenis de cooperació policíaca signats en el seu dia, així com la celebració de properes reunions directes entre els serveis operatius especialitzats als efectes de millorar l'intercanvi d'informació, les accions de formació de funcionaris andorrans i en definitiva la cooperació policíaca.

Va finalitzar amb un intercanvi de presents entre ambdós directors.

El nou model policíac andorrà que està fonamentat en la policia de proximitat no pot oblidar però la obligació i la necessitat de cooperació internacional del nostre Cos. Aquesta necessitat no es basa només en la cooperació global dels cossos de seguretat en la lluita contra tot tipus de delinqüència organitzada sinó també en les necessitats específiques de cooperació per part de la Policia andorrana, especialment motivades per la situació geogràfica del nostre país així com pel tipus de delinqüència, majoritàriament forània no resident.

La formació que s'adquireix prop de la Policia o la Guardia Civil espanyoles són també un plus per als funcionaris andorrans, que els hi permet ampliar la seva experiència i dotar-se de metodologies més eficients en benefici de la seguretat ciutadana.







Escaldes-Engordany, 23 de setembre del 2007.