• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté dues persones per furts de perfums i dos més per agressions

La Policia deté dues persones per furts de perfums i dos més per agressions

  •   04/03/2024 11:00 
La Policia ha detingut aquesta cap de setmana un home i una dona de 37 anys i no residents com a presumptes autors de delictes contra el patrimoni per furtar perfums.
 
Se’ls va arrestar dissabte a la tarda a l’eix comercial després d’haver rebut l’avís d’una botiga d’Escaldes-Engordany, d’on van sostreure 10 perfums amb un preu de venda al públic de 712,69 euros. Van fer servir una bossa folrada per no ser detectats pels sistemes de seguretat de l’establiment.
 
No era la primera vegada que aquesta parella cometia furts com aquest al país. Un cop fetes les comprovacions pertinents, se’ls va identificar com els autors d’almenys dos més perpetrats a finals de gener en altres botigues. En aquestes dues ocasions, s’haurien endut 10 perfums més amb un preu de cost de 586,87 euros d’un establiment escaldenc i altres 5 amb un valor de 390,43 d’una perfumeria del Pas de la Casa. En total, se’ls ha pogut relacionar amb aquests tres furts de perfums, però la Policia no descarta que n’hagin pogut cometre d’altres.
 
Els darrers dies, la Policia també ha detingut dos homes per agressions. Divendres a la tarda es va arrestar a la Massana un turista de 34 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral després d’agredir amb brutalitat una dona al domicili d’aquesta causant-li lesions de diversa consideració. La matinada de dissabte a Andorra la Vella, un altre home, de 29 anys, va ser detingut per haver agredit la seva parella al carrer.
 
A la frontera del riu Runer, s’ha detingut un turista de 30 anys amb 0,6 grams d’èxtasi i un altre, de 23, amb 1 gram de cocaïna.
 
Divendres a la tarda, en un control a la CG4, es va arrestar una dona de 35 anys amb 0,9 grams de cocaïna. La dona també va donar positiu en drogues al volant. També per positiu en la prova de tòxics van ser detinguts un conductor de 25 anys i un altre de 23. Aquest últim també va donar positiu en alcoholèmia amb una taxa de 0,78, per la qual va ser sancionat per la via administrativa.
 
Un altre home de 29 anys ha estat arrestat els darrers dies amb una taxa d’alcohol en sang de 0,82 després que una patrulla el veiés circular pel mig de la carretera d’Arinsal en direcció descendent trepitjant la línia contínua i fent ziga-zagues. A més, el conductor no disposava de permís de conduir.
 
Tres persones més, implicades en accidents de circulació, han estat detingudes el cap de setmana per conduir sota els efectes de l’alcohol. Es tracta d’un home de 58 anys, amb una taxa de 2,59, arrestat després de col·lidir amb un altre vehicle divendres a la nit al carrer Pobladó, de Santa Coloma. En l’accident va resultar ferit un noi de 28 anys.
 
La matinada de dissabte, la Policia va detenir una dona de 33 anys amb una taxa d’alcoholèmia d’1,81. La conductora va tenir un accident a Erts, en què va causar danys materials a un vehicle que es trobava aparcat i va fugir. Els agents la van localitzar i controlar minuts més tard a Andorra la Vella.
 
A quarts de sis del matí de diumenge, un noi de 24 anys va ser detingut amb una taxa de 2,02 grams d’alcohol per litre de sang arran d’un accident amb danys materials a la CG3, a Ansalonga. El conductor va xocar contra una barana de protecció. El COEX va haver d’intervenir per netejar el líquid que s’havia vessat a la calçada arran de l’impacte.
 
La matinada d’aquest dilluns, dos conductors més, de 40 i 48 anys, han estat arrestats per positius d’alcoholèmia amb taxes d’1,76 i 1,65, respectivament.
 
Finalment, la Policia també ha detingut els darrers dies un turista de 33 anys com a presumpte autor de delictes contra la llibertat, la funció pública i la seguretat col·lectiva després que el personal de seguretat d’un local d’oci nocturn del Tarter requerís la presència dels agents quan l’home els estava amenaçant a la sortida de l’establiment. Els treballadors del local sospitaven que podia dur un ganivet. 
 
Quan els policies van arribar i van procedir a localitzar l’home, aquest, al volant del seu vehicle, es va dirigir conduint ràpidament cap a la sortida del local, que està reservada per a vianants, va sortir del cotxe amb agressivitat i es va abalançar cap als agents, que van procedir a detenir-lo mentre l’home es resistia amb força i els amenaçava de mort. Quan se li va efectuar la prova d’alcoholèmia, va donar positiu amb una taxa d’1,14. Durant l’escorcoll, no se li va trobar cap ganivet.
 
Escaldes-Engordany, 4 de març del 2024