• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté dos homes per agredir la parella i un turista per colpejar un menor a les pistes

La Policia deté dos homes per agredir la parella i un turista per colpejar un menor a les pistes

  •   05/02/2024 10:46 
La Policia ha detingut els darrers dies quatre persones com a presumptes autores de delictes contra la integritat física i moral.
 
Divendres al migdia, a Pal, un turista de 41 anys va ser arrestat per haver agredit un menor de 14 anys a les pistes d’esquí. Li va donar un cop de puny causant-li lesions a la cara després d’un petit incident.
 
La matinada de dissabte, a Escaldes-Engordany, la Policia va detenir un home de 33 anys per haver agredit la dona al seu domicili davant els fills menors i altres familiars. A més, se’l va arrestar com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat perquè, mentre li pegava, l’amenaçava de mort. També per agredir la parella es va detenir la mateixa matinada de dissabte a Andorra la Vella un home de 46 anys i no resident.
 
El cap de setmana, un altre turista, de 37 anys, va ser arrestat per agredir un altre home en un local d’oci nocturn del Tarter durant una baralla en què li hauria donat un cop de puny i li hauria causat una ferida oberta al llavi.
 
En l’aparcament del mateix local d’oci nocturn es va detenir un turista de 32 anys en possessió d’1,5 grams de cocaïna; 1,29 grams d’èxtasi i 0,71 de tusi. En les proximitats d’un altre establiment d’oci nocturn, però d’Andorra la Vella, la Policia va controlar tres homes no residents implicats en una batussa i va acabar detenint-ne un d’ells, de 26 anys, amb prop de 0,4 grams de cocaïna i una petita quantitat de marihuana.
 
A la frontera del riu Runer, es va controlar un home de 28 anys i no resident que accedia al país amb 0,6 grams de cocaïna. També en duia 7,4 d’haixix.
 
Pel que fa a les detencions per conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, la matinada de dissabte a l’altura de la rotonda de la Dama de gel, la Policia va arrestar un home, de 21 anys i no resident, amb una taxa d’1,55 després d’una persecució des de l’avinguda Tarragona. Els agents el van veure fer un avançament a una velocitat elevada per un carril tancat i envaint parcialment el contrari. Quan li van fer els senyals per controlar-lo, el conductor va accelerar fent diversos avançaments a més de 100 quilòmetres per hora. Es va saltar semàfors i línies contínues posant en perill tant els conductors que circulaven en sentit contrari com els vianants que es trobaven en aquell moment al carrer.
 
Dissabte al migdia, un home de 50 anys, va ser detingut amb una taxa d’alcoholèmia de 2,18 gràcies a l’actuació d’un agent de policia fora de servei, que el va aturar després de veure’l circular fent ziga-zagues pel nou vial d’Encamp amb el risc d’impactar en algun moment amb un dels vehicles que circulava en sentit contrari.
 
La mateixa tarda, la Policia va arrestar un altre home, de 51 anys, amb una taxa de 2,16 després de tenir un accident amb danys materials a Andorra la Vella.

La matinada de diumenge, una dona de 47 anys va ser arrestada amb una taxa d’1,92 i, al migdia, una altra dona, de 58 anys, va haver de ser detinguda per refusar sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia i tòxics després d’haver bolcat amb el seu cotxe al carrer Joan Maragall, de la capital. En l’accident va causar danys a tres vehicles que es trobaven aparcats al marge esquerre de la calçada.
 
Finalment, durant el cap de setmana la Policia també va detenir un home de 27 anys com  a presumpte autor de delictes contra la funció pública i contra l’honor per intentar agredir els agents i insultar-los després d’haver d’intervenir per una alteració d’ordre públic en un local d’oci nocturn de la capital.
 
Escaldes-Engordany, 5 de febrer del 2024