• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté 8 persones durant el cap de setmana

La Policia deté 8 persones durant el cap de setmana

  •   30/10/2023 10:30 
La Policia ha detingut el darrer cap de setmana un total de 8 persones per delictes contra la llibertat, l’honor, la funció pública, la salut pública i la seguretat col·lectiva.
 
Dijous, a les 23:20 hores se’ns va requerir en un bar de Sant Julià de Lòria, on s’hauria produït una presumpta agressió entre el responsable de l’establiment i un client, resident de 38 anys, que en tenia prohibida l’entrada. Quan el responsable del local li recorda al client que no li permet l’entrada a l’establiment, aquest reacciona llençant-li una ampolla de vidre i marxa seguidament del local. Minuts després, es controla l’interessat i aquest mostra una actitud desafiant, proferint resistència, injuriant i amenaçant de mort els agents interventors. Per l’esmentat, es procedeix a la seva detenció com a presumpte autor dels delictes contra l’honor, la llibertat i la funció pública.
 
D’altra banda, dissabte a les 19:45 hores a la frontera del riu Runer, es va detenir un home no resident de 45 anys, per estar en possessió de 0,5 grams de cocaïna i 1,5 grams de marihuana. Accedia al Principat en un turisme particular.
 
La resta de detencions, han estat per conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, on s’han arrestat 6 persones:
 
Tres dones de 29, 24 i 39 anys, amb taxes de 0’83, 1’63 i 1’83 g/l. respectivament. Les dos últimes, van ser controlades en accidents de danys materials.
 
Dos homes de 19 i 38 anys, amb taxes de 1’06 i 1’41 g/l. respectivament, i un home de 20 anys per donar positiu a la prova de tòxics salivar.

Pel que fa als dos primers homes, també se’ls va detenir per un presumpte delicte de desobediència, després de saltar-se el control i fer cas omís a les indicacions dels agents a l’hora d’aturar-los en un control de carretera. A més, l’home de 19 anys, durant la fugida, abandona el vehicle a la via pública i marxa a peu per evitar ser controlat. Per l’esmentat, s’inicia una recerca pels voltants a fi de trobar l’interessat, localitzant-lo gairebé una hora després a proximitats del vehicle, reaccionant de manera desproporcionada envers els agents proferint resistència i injúries.
 
Escaldes-Engordany, 30 d’octubre del 2023