• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Ampliació d'informació referent a l'accident d'esquí mortal de data 25/12/2013 a Soldeu

  •   26/12/2013 12:30 
En data 25/12/2013 a les 17:05 hores, el Cos de Policia és avisat per part dels serveis de la estació d'esquí de Soldeu informant que s'havia produït una allau i que havien localitzat i recuperat una persona que estava colgada sota la neu, resultant aquesta greument ferida havent-li de practicar maniobres de reanimació.

Desplaçats al lloc efectius del Grup de Muntanya del Cos de Policia, van efectuar les diligències de caràcter judicial que seran trameses posteriorment a la Batllia, constatant entre altre el següent:
-L'accident s'havia produït a la pista denominada Cabirol, catalogada com de nivell negre (pista que era tancada al públic i degudament senyalitzada).
-Una dona -de nacionalitat espanyola i resident a Barcelona de 27 anys- que practicava snowboard juntament amb dos acompanyants s'havien endinsat en la referida pista i, amb el seu pas havien provocat el trencament de la placa de neu ocasionant una allau quedant ella sepultada.

La interessada va ser traslladada en helicòpter medicalitzat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on no van poder reanimar-la, resultant difunta.

En data 26/12/2013, l'Hble. Batlle de guàrdia va ordenar se li practiqués l'autòpsia.

Agents del Grup de Muntanya del Cos de Policia inicien la corresponent enquesta, procedint en data 26/12/2013 a la detenció de dos acompanyants de la víctima -un resident i un no resident ambdós de nacionalitat espanyola, de 32 i 33 anys respectivament- per un presumpte delicte d'omissió del deure de socors.

A les 14 hores del dia d'avui, els detinguts han estat alliberats de les dependències policials. La investigació continua oberta i es troba judicialitzada.

Escaldes-Engordany, 27 de desembre de 2013