• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

30/06/2009 18h30, comunicat. Homicidi per violència de gènere.

  •   30/06/2009 18:30 

La Policia deté un home com a presumpte autor de l'homicidi de la seva esposa.

Efectius de l'Àrea de Policia Criminal varen detenir la matinada del diumenge 28/06/2009 a un resident de nacionalitat portuguesa de 53 anys d'edat com a presumpte autor de l'homicidi de la seva esposa, també resident portuguesa de 52 anys d'edat.
Els fets es varen descobrir després de rebre el Cos de Policia vers les 22h del 27/06 l'alerta de persones conegudes de la víctima que, estranyades perquè feia dos dies que no la veien ni anava a treballar i coneixedores que la interessada podria haver patit amenaces per part del seu marit, varen comunicar aquest neguit al Cos de Policia.
La enquesta iniciada va permetre constatar que en el pis de la parella, radicat al Carrer Prat de la Creu d'Andona la Vella, hi havia llum i els telèfons mòbils d'ambdós conjugues sonaven en l'interior sense resposta.
Amb la deguda autorització judicial es va efectuar una entrada d'urgència en el domicili, trobant a la parella sobre el llit, la dona morta i el marit inconscient amb evidències d'autolisi, sent evacuat pels serveis mèdics.
La investigació efectuada indica que l'home hauria asfixiat a la esposa feia aproximadament 40 hores i posteriorment s'hauria intentat treure la vida.
La interessada no havia presentat mai cap denúncia davant del Cos de Policia, que tampoc havia efectuat cap intervenció prop de la parella.
L'home va ser detingut després d'ésser donat d'alta de les lleus lesions que patia, quedant detingut i sent posat avui a disposició judicial.

El Cos de Policia ha efectuat més de 50 detencions relacionades amb la violència de gènere en el darrer any, tractant amb agilitat totes les denúncies i avisos rebuts. En aquest cas no es tenia coneixement d'una problemàtica de violència de gènere, ni per part de la víctima ni del seu cercle, pel que és important recordar la importància de la denúncia i la incentivació de l'avís a la Policia, no només per part de les víctimes.

Escaldes-Engordany, el 30 de juny del 2009.