• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

12/11/2008 12h30, comunicat. Detenció per delictes contra la funció pública i contra la integritat física i moral.

  •   12/11/2008 12:30 

A les 4.30h del 9/11/2008 (matinada del dissabte a diumenge) una patrulla uniformada es va aturar en una benzinera radicada a l'Av.Sta.Coloma. En aquest lloc, obert al públic, s'hi trobaven varies persones.

Un del presents, que es trobava a l'interior del local, al costat d'una de les caixes de pagament parlant amb l'empleat, a proximitat d'una agent de policia component de la patrulla va efectuar diverses manifestacions injurioses contra la funcionària tot i adreçant-se a l'empleat.

Donada l'afluència de gent, els agents van esperar que l'interessat sortís del local, procedint al seu control. L'home en qüestió es va negar a identificar-se, insultant i amenaçant als agents fins que va intentar agredir-los. Aquesta persona mostrava una actitud agressiva i fora de si, sent advertit pels agents de policia que si persistia en la seva actitud es procediria a fer ús de la força, moment en que ha donat una forta empenta a la agent, donant-li cops de peu, intentant donar cops de puny a la cara de la agent i efectuant repetidament intents de donar cops amb el seu cap contra la cara de la agent.

En aquest moment els agents de policia fan ús de la força, procedint a neutralitzar al terra i a emmanillar a l'interessat, el quin ofereix una forta resistència en tot moment. Una vegada emmanillat i mentre es traslladat al Despatx Central continua insultant i amenaçant de mort als agents.

Com a conseqüència de l'agressió, l'agent de policia es troba de baixa laboral, havent sofert policontusions.

Una vegada al DC. s'identifica a l'interessat, andorrà de 20 anys d'edat, i que resulta conegut del Cos de Policia per (entre d'altres) haver estat objecte de 5 denúncies diferents per agressions, havent estat detingut en una d'aquestes ocasions l'any 2007, així com haver estat objecte el mes de gener d'aquest any d'un control policíac mentre feia malbé la barrera d'estacionament d'un aparcament de l'Av.Tarragona d'Andorra la Vella, vers 4h de la matinada, trobant-se en estat d'embriaguesa, en aquesta ocasió va resistir-se també als agents de policia, cooperant però a posteriori.

L'interessat ha estat detingut i posat a disposició judicial.

Paral·lelament la Direcció de la Policia (entre el 9 i el 11/11/08), en la seva missió de verificació i garantia del respecte dels drets dels ciutadans efectua les verificacions pertinents, resultant-ne que es considera que l'actuació dels efectius de policia ha estat ajustada a dret i que l'ús de la força ha estat legítim, necessari i proporcional.

Posteriorment es té coneixement que persona desconeguda ha "penjat" a Internet una gravarció de vídeo que recull parcialment la intervenció policíaca. Aquest vídeo recull només el moment en que la persona detinguda és reduïda pels efectius de policia.

El Cos de Policia es reserva el dret a les actuacions legals que escaiguin en el cas de ser objecte de difamacions o calumnies, més enllà del dret a la presumpció d'innocència o de defensa de les persones implicades.

Escaldes-Engordany, el 12 de novembre del 2008.