• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

17/08/2007 18h06, comunicat Detenció de tres persones, com a presumptes autors d'uns delictes contra la llibertat i contra la sa

  •   17/08/2007 18:06 

Vers les 18h del 15/8/2007 el Cos de Policia va rebre l'avís d'un vianant  que informava a demanda d'una altra persona que havia estat amenaçada amb una arma de foc a Sornàs, Ordino.
Immediatament i una vegada al lloc, la persona amenaçada ja no hi era ni contacta posteriorment amb el nostre servei.
La primera enquesta efectuada per efectius del Grup d'Intervenció  permet localitzar el xalet on els suposats autors de l'amenaça s'haurien refugiat. En aquest lloc controlen a tres persones, una de les quals és la titular del domicili i els altres dos els suposats amenaçadors, trobant-hi amagada una arma curta de foc (de fogueix), explicant que el quart implicat, la persona amenaçada, ja havia marxat ràpidament del lloc "de vacances".

Les versions contradictòries i d'altres circumstàncies dels fets (els quatre implicats es coneixen perfectament) fan que efectius de l'Àrea de Policia Criminal continuïn la primera enquesta ampliant la investigació i realitzant un minuciós registre del domicili i entorns, localitzant una bossa amb cocaïna (11 grams i escaig) llençada en una bossa d'escombraries a la paret externa del xalet, una petita quantitat de marihuana en un recipient de plàstic en un terreny al costat del mateix xalet, una bàscula de precisió amb restes de cocaïna i telèfons mòbils.

El registre al domicili, a Andorra la Vella,  d'un dels altres detinguts permet descobrir un viver per a plantes de marihuana, equipat amb humidificadors, llum i elements adequats per al seu cultiu.

De l'enquesta policíaca es desprèn que els dos detinguts no residents al domicili de Sornas havien anat a trobar al quart implicat (no localitzat) per intimidar-lo amb l'arma de fogueix reclamant-li un deute, segons ells no relacionat amb els estupefaents.
Els quatre implicats es coneixien per la seva relació amb productes estupefaents. Els diferents elements de la investigació semblen indicar també que en el domicili de Sornas es produïen de forma freqüent vendes d'estupefaents i que el seu llogater hauria introduït importants quantitats de drogues al Principat.

Els detinguts :
- M.R. J., andorrà de 26 anys d'edat, veí de Sornas, Ordino
- M.G. G.A., resident espanyol de 28 anys veí d'Andorra la Vella
- R.B. J., andorrà de 19 anys d'edat, veí d'Andorra la Vella
han estat posats a disposició judicial aquesta tarda.

Escaldes-Engordany, 17 d'agost del 2007.