• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

03/05/2005 15h36, Comunicat de premsa.

  •   03/05/2005 15:36 


A les 01:35 hores del proppassat 30 d'abril, els nostres serveis son requerits per un problema conjugal en un domicili particular d'Andorra la Vella.
Es tracta d'en F.E. L., s'ha tancat sol al domicili conjugal i amenaça de matar a qualsevol persona que intenti entrar. La seva parella ens informa que aquest te diverses armes, almenys dues armes curtes de foc i dues espases tipus Katana a casa.
Els nostres serveis ja havien intervingut amb aquesta parella per problemes de convivència amb anterioritat.

Els agents de Policia actuants parlen telefònicament i a través de la porta amb en F.E. L., per tal que desisteixi de la seva actitud, obtenint com a resultat amenaces de mort contra els agents de l'autoritat i contra la seva parella.

Des d'aquest moment es requereix el Grup d'Intervenció de la Policia d'Andorra, G.I.P.A. per tal de prendre el control de la situació.

Un negociador del Cos de Policia, es comunica amb l'interessat per fer-lo desistir de la seva actuació i que deposi les armes, sense obtenir cap resultat. Es localitza un familiar d'en F.E. L., per parlar amb ell, sense aconseguir que desisteixi. La situació es fa cada cop més tensa, pujant progressivament el to de les amenaces i les reaccions d'en F.E. L.
Després d'hores de negociació, una cèl·lula del GIPA, penetra al domicili neutralitzant a en F.E. L., a les 07:30 hores, sense que es produeixi cap lesió al propi interessat o a tercers.

Aquest es trobava sota els efectes de l'alcohol i al moment de la intervenció duia a sobre una pistola del calibre 12-50, carregada amb dos cartutxos i amartellada en disposició de disparar, una espasa katana (petita), un tornavís i cinc ganivets de cuina.
De sobre la taula del menjador s'ha recuperat una pistola simulada, una katana (gran) tres ganivets de cuina, set cartutxos del calibre 12 amb projectil de goma i una funda de pistola.
En F.E. L. va fer servir la rentadora com a obstacle per bloquejar la porta d'entrada i a sobre es troben vuit ganivets de cuina, una "piqueta" d'obra un martell i altres objectes.

L'actuació del GIPA ha permès reduir una persona armada que es trobava en un estat de perill per a ell mateix i per a terceres persones, amb una utilització proporcionada dels mitjans policíacs.

F.E. L., va ser detingut i posat a disposició Judicial.

Escaldes-Engordany, 3 de maig del 2005.