• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

20/12/2004 20h20, Homicidi. Estat de la investigació.

  •   20/12/2004 20:20 


Vers les 21h15mn del 17/12/2004 una parella de turistes russos van ser atacats per un desconegut al replà d'entrada a l'habitació que ocupaven en un hotel de la vila de Soldeu des de pocs dies abans.

L'home, de 48 anys, va rebre diverses ferides d'arma blanca per part de l'agressor que va fugir del lloc sense que ningú s'adonés de la seva presencia. La dona no va patir cap lesió.

Traslladat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell va morir poca estona després per causa de les ferides.

Immediatament es va iniciar un operatiu d'investigació i recerca. Aquest operatiu es va desenvolupar tant en el lloc de delicte, l'establiment i la vila de Soldeu, com per la resta del país i especialment els punts fronterers.

L'Hble. Batlle de guàrdia va ordenar la pràctica de l'autòpsia que es va portar a terme a les 18h del dissabte 18/12.

Amb la deguda autorització judicial i també amb la cooperació dels responsables de l'establiment es va efectuar un escorcoll de tot l'establiment, amb un desplegament important d'efectius.

La inspecció ocular i la recerca d'evidències va donar el seu primer fruit vers les 03h de la matinada quan es va localitzar, en les immediacions de l'hotel, l'arma que probablement s'hauria utilitzat per cometre l'agressió, una arma blanca de qualitat, tipus punyal plegable, amb una fulla de 10cm.

Es van trobar també dues peces de roba (jersei i pantaló) tacades de sang.

El modus operandi indicava ja quasi bé des de l'inici de la investigació que l'acte hauria estat executat per una persona amb uns coneixements tant del lloc on es produí l'agressió, doncs una planificació prèvia, com també coneixements de l'arma blanca emprada. Sembla també evident que lluny de tractar-se d'un acte inopinat es tractava d'una acció clarament homicida contra una víctima concreta.

Vers les 03h de la matinada es va procedir al control d'un ciutadà israelià d'origen rus que estava allotjat en el mateix establiment també des de feia uns dies. Tot i que a priori no es va poder verificar cap relació amb la víctima o la seva parella es va poder saber per mitjà d'Interpol que l'interessat tenia antecedents per delictes contra el patrimoni.
De l'enquesta preliminar policíaca es desprèn que l'interessat hauria tingut algun vincle, malgrat que no de forma directa, amb la víctima, pel que es va decidir interrogar aquesta persona així com investigar les seves activitats al país. Aquesta investigació va requerir doncs la detenció de la persona mentre s'efectuaven les verificacions escaients tot i considerant que existien elements per valorar la seva activitat com a sospitosa.

L'interessat ha estat finalment posat a disposició judicial la matinada del dilluns per la seva presumpta relació amb un delicte d'homicidi.

La investigació continua a nivell nacional i també internacional, al tractar-se els implicats de persones no residents al Principat.

L'estat actual de la investigació, amb evidents ramificacions internacionals, no permet facilitar més dades que les mencionades.

Escaldes-Engordany, 20 de desembre del 2004.