• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

El dispositiu preventiu de seguretat amb motiu del festival Snowrow es tanca sense incidents d’ordre públic

El dispositiu preventiu de seguretat amb motiu del festival Snowrow es tanca sense incidents d’ordre públic

  •   08/04/2024 10:25 
La Policia ha tancat aquest diumenge el dispositiu especial amb motiu del festival Snowrow. La tasca preventiva que s’ha dut a terme aquests dies ha permès que l’esdeveniment es desenvolupés amb seguretat i sense cap incident d’ordre públic, tant en l’accés al recinte, com en l’interior i en el moment de l’evacuació dels milers d’assistents que s’han congregat a Grau Roig entre dijous i diumenge.
 
Entre les accions preventives i en col·laboració amb l’organització i el seu servei de seguretat privada, des de l’inici de l’esdeveniment el passat dijous, s’han fet controls en els accessos al recinte que han suposat la detenció de fins a 53 persones per possessió d’estupefaents, 49 de les quals divendres i dissabte. La gran majoria eren turistes d’entre 19 i 43 anys, a qui s’ha arrestat amb petites quantitats.
 
Quant a la droga comissada, n’hi ha de diverses classes, des de cocaïna, tusi, èxtasi, ketamina i MDMA, a marihuana i haixix. El volum més destacat se li va segrestar la matinada de dijous a un home de 31 anys quan intentava entrar al país per la frontera del riu Runer en un autobús de línia regular amb 30 grams de cocaïna, 57 de ketamina, 32 pastilles d’èxtasi i 50 grams d’haixix.
 
I és que a les fronteres, tant al riu Runer com en el límit amb França, també s’ha reforçat la tasca preventiva, gràcies a la qual s’han detingut, des de dimarts passat, un total de 14 persones que volien accedir a Andorra en possessió d’estupefaents i que van manifestar que es dirigien a l’Snowrow. Paral·lelament, un altre turista va ser arrestat per possessió i positiu en drogues al volant i una dona va ser detinguda per alcoholèmia amb una taxa d’1,22. Tots dos venien del festival de música electrònica.
 
Una quarantena d’agents i comandaments de la Unitat de Seguretat Ciutadana, la Unitat d’Intervenció Tècnica, la Unitat de Fronteres i Estrangeria, la Unitat de Seguretat Viària i l’Àrea de Policia Judicial i Investigació Criminal han pres part en l’operatiu que tenia com a objectiu vetllar per la seguretat de les persones assistents en el que es preveia com el festival més multitudinari de la temporada d’hivern.
 
La presència policial s’ha coordinat des de l’inici amb l’organització, seguretat privada i la resta de serveis d’emergències implicats en l’esdeveniment i ha comptat amb la col·laboració de Protecció Civil.
 
Aquest any, a més, l’Snowrow ha coincidit amb un altre festival, el Sumol, que ha tingut lloc al Pas de la Casa. Aquest esdeveniment, al qual també s’hi han destinat efectius de la Policia, ha transcorregut igualment sense incidents.
 

Altres detencions

 
Els darrers dies, la Policia ha detingut 11 persones més, tres de les quals com a presumptes autores de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic per presentar certificats d’experiència laboral falsos al Servei d’Immigració per obtenir el permís de residència i treball. Es tracta de dos homes de 22 anys i un de 26.
 
Dues persones més, de 26 anys, han estat arrestades per conduir sota els efectes de les drogues i tres més, de 51, 25 i 42 anys, per fer-ho sota els efectes de l’alcohol amb taxes de 0,95, 1,11 i 1,58 respectivament. Aquest darrer, amb la taxa més elevada, va tenir un accident amb danys materials contra un vehicle que es trobava estacionat a Canillo la tarda de dissabte i va fugir. La Policia el va localitzar minuts després. Un altre turista, de 27 anys, va ser detingut dissabte al matí al Serrat amb 3,2 grams de cocaïna. També duia 2,7 grams d’haixix.
 
La matinada de divendres en un hotel de la capital, la Policia va detenir un turista de 36 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral per agredir la seva parella.
 
La tarda del mateix divendres, a Ransol, una dona de 45 anys va ser arrestada com a presumpta autora de delictes contra la intimitat i la inviolabilitat de domicili, contra la llibertat i contra el patrimoni. Els fets van tenir lloc quan la dona va accedir a l’apartament on resideix el seu exmarit gràcies a una clau que té per motius laborals i va amenaçar de mort l’actual parella d’aquest, amb qui va forcejar. En aquell moment va marxar del pis, però hi va tornar posteriorment. Va llençar dues pedres des de l’exterior de l’edifici causant danys als vidres de la finestra i també va trencar, amb el peu, la porta d’entrada al domicili. 
 
Escaldes-Engordany, 8 d’abril del 2024

Galeria d'imatges