• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia participa en la Conferència de Caps d’Interpol, centrada enguany en el cibercrim

La Policia participa en la Conferència de Caps d’Interpol, centrada enguany en el cibercrim

  •   15/06/2023 10:25 
El cibercrim i les noves amenaces internacionals han centrat la Conferència anual de Caps d’Interpol que l’organisme ha celebrat aquest any a Singapur entre el 7 i el 9 de juny. La trobada ha reunit uns 270 delegats de 133 països, entre els quals, el sergent major Robert Guirao, responsable de l’Oficina Central Nacional d’Interpol a Andorra.
 
En la reunió s’ha incidit en les diverses perspectives i experiències nacionals per definir una resposta col·lectiva als mètodes criminals emergents a través de la cooperació policial internacional, i l’ús de la intel·ligència artificial i d’altres tecnologies.
 
Els experts han abordat el desenvolupament d’estratègies efectives per combatre les amenaces a escala regional i global. I és que, a mesura que les xarxes criminals també exploten els avenços tecnològics, cal fomentar una major col·laboració per lluitar contra un tipus de delinqüència que no té fronteres.
 
Per tant, és especialment adient que, per primera vegada, la conferència s’hagi celebrat a Singapur, seu del Complex Global per a la Innovació d'Interpol i destinat a combatre el cibercrim.
 
Interpol també ha celebrat a Singapur el Congrés de Ciència Policial, que s’ha desenvolupat paral·lelament a la Conferència i que ha comptat amb la presència del director de la UNICRI (United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute). Durant el Congrés,  el sergent major Guirao ha intervingut per parlar de l’ús policial de la intel·ligència artificial (IA) i altres tecnologies emergents com el Metavers d'una manera responsable i ètica per fer front a les amenaces delictives.
 
Les Oficines Centrals Nacionals (OCN) són essencials per al treball d'Interpol perquè són la base de l’organització L’OCN d'Interpol Andorra està integrada al Departament de Policia i depèn jeràrquicament de la Direcció del Cos.
 
Escaldes-Engordany, 15 de juny del 2023

Fotografies: Interpol

Galeria d'imatges