• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Bruno Lasne, nomenat nou director de la Policia

Bruno Lasne, nomenat nou director de la Policia

  •   17/05/2023 19:00 
El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta de la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, el nomenament de Bruno Lasne Benazet com a nou director de la Policia. El fins ara director adjunt I i coordinador encapçalarà la cúpula del Departament.
 
Lasne, de 58 anys, va néixer el 6 de novembre del 1964 i el 28 d’abril del 1987 es va incorporar al Cos de Policia, on inicialment es va especialitzar en desactivació d’explosius. Durant la seva extensa trajectòria, en què va anar progressant fins a esdevenir oficial, ha estat cap del grup de Seguretat Ciutadana, cap del grup TEDAX, sotscap i cap del grup de Protecció de Personalitats, cap del grup d’Investigació Criminal General, cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana i cap de la Unitat Especial d’Intervenció. El febrer del 2014 va ser nomenat director adjunt i cap de la divisió que englobava les àrees de Seguretat Ciutadana i Grups Especialitzats, Seguretat Viària, i Fronteres i Estrangeria. El desembre del 2017 va esdevenir director adjunt I i coordinador de tot el Departament, càrrec que ha mantingut fins a l’actualitat.
 
A més, va ser representant d’Andorra al Consell d’Europa en el Comitè d’Experts contra el Terrorisme (CODEXTER) i en el Comitè d’Experts dels Serveis Penitenciaris i de provació sobre la radicalització i extremisme violent. El nou director també va ser el màxim responsable de la seguretat durant la Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que es va celebrar al Principat.
 
Bruno Lasne esdevé nou director de la Policia després del cessament per jubilació de Jordi Moreno Blázquez.
 
Moreno porta 38 anys al Cos i ha encapçalat la direcció durant els darrers 9. Va néixer el 17 de juliol del 1963 i va ingressar al Cos el 3 de juny del 1985. Va ser guia caní durant 17 anys i va anar progressant fins al grau d’oficial desenvolupant diferents càrrecs de responsabilitat, com el de sotscap i, posteriorment, cap de la Unitat de Fronteres i Estrangeria, i cap d’una de les unitats territorials de l’Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana. El febrer del 2014 va ser nomenat director del Departament de Policia, càrrec que ha ocupat fins ara.


Escaldes-Engordany, 17 de maig del 2023