• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia reforça la formació en investigacions relacionades amb arranjaments de partits i apostes

La Policia reforça la formació en investigacions relacionades amb arranjaments de partits i apostes

  •   12/05/2023 13:00 
Comandaments i agents de la Policia de la Unitat d’Investigació Econòmica-financera, principalment del grup de Jocs d’atzar, han rebut aquesta setmana una formació centrada en investigacions relacionades amb arranjaments de partits, apostes esportives i blanqueig de diners.
 
La formació, que tenia com a objectiu reforçar els coneixements de la Policia en aquest àmbit, ha estat impartida per inspectors del Servicio de Control de Juegos de Azar y Apuestas de la Policia Nacional espanyola.
 
Ha consistit en classes teòriques i pràctiques en què els especialistes han posat el focus en el control administratiu als centres de jocs d’atzar, la corrupció esportiva, els arranjaments de partits, les consegüents apostes i el blanqueig de diners que comporten. Els experts han explicat, a través de casos reals, quins mètodes empren els delinqüents i com  abordar investigacions complexes al voltant d’un tipus delictiu que, actualment, està en auge a escala global.
 
Un total de 14 policies andorrans i tres de la Policia Nacional espanyola han rebut la formació, que ha tingut lloc a les dependències del Despatx Central.

La Policia ha reforçat les formacions relacionades amb el joc per tal de treballar en la prevenció de conductes il·lícites i protegir els operadors i usuaris.

Escaldes-Engordany, 12 de maig del 2023