• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Protocol d’actuacions en relació a les persones detingudes o sospitoses davant el Servei de Policia

  •   22/01/2021 16:00 
En data 21 de gener del 2021, el Servei de Policia i el Col·legi d’advocats van signar un protocol d’actuacions en relació a les persones detingudes o sospitoses davant el Servei de Policia.
 
Aquest protocol té per finalitat potenciar la col·laboració entre ambdues entitats i pretén regular i definir l’actuació dels advocats i dels agents de Policia, en el marc de les detencions i de les declaracions de persones detingudes i sospitoses davant del Servei de Policia.
 
Tot i que moltes d’aquestes actuacions estan regulades per la Llei, ambdues institucions han cregut necessari precisar determinades pautes, als efectes de garantir de manera efectiva el conjunt dels drets dels detinguts i de les persones sospitoses, d’optimitzar els recursos de funcionament i de reforçar les mesures de seguretat.
 
Regula els mecanismes de comunicació de les detencions a l’advocat de guàrdia així com les obligacions, les incompatibilitats i els drets dels advocats.
 
El protocol també preveu la creació d’una agenda diària de l’advocat de guàrdia que ha de permetre una millor optimització dels recursos, així com la incorporació  de diverses mesures destinades a garantir la seguretat dels advocats.
 
Escaldes-Engordany, 21 de gener del 2021.