• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Seguretat en el trànsit. Propera campanya temàtica de prevenció sobre ús de telèfons mòbils, cinturons de seguretat, motociclete

  •   26/02/2012 09:30 
En l'àmbit de les diferents campanyes de prevenció de conductes de risc en la conducció, previstes pel primer semestre de l'any 2012, el Cos de Policia informa que properament realitzarà una campanya temàtica relativa a l’ús de telèfons mòbils, cinturons de seguretat, motocicletes, documentació, pneumàtics i enllumenat, que s’estendrà del 5 de març al 10 de juny del 2012, en concret durant aquests períodes :

-Del dilluns 5 de març al diumenge 11 de març, ambdós inclosos : controls d’ús de telèfons mòbils i cinturons de seguretat durant la conducció
-Del dilluns 19 de març al diumenge 25 de març, ambdós inclosos : controls de motocicletes
-Del dilluns 7 de maig al diumenge 13 de maig, ambdós inclosos : controls de documentació
-Del dilluns 4 de juny al diumenge 10 de juny, ambdós inclosos : controls sobre estat dels pneumàtics i de l'enllumenat

El fet d'utilitzar el telèfon mòbil durant la conducció, representa un element de distracció i incrementa el risc de poder patir un accident de trànsit, motiu pel que es vol incidir en aquest mal hàbit a l'hora de conduir. Així mateix l'ús del cinturó, per si mateix constitueix un important element de seguretat per a les persones, constatant però que hi ha un nombre important d'usuaris que no en fan ús, motiu pel qual es vol fer incidència en aquesta infracció.

També pel que fa a les motocicletes s'incidirà en el compliment de les normes de circulació, ús obligatori del casc, nombre de passatgers, així com en les seves condicions tècniques i administratives i el possible excés de soroll. Per altra banda, també pel que fa als vehicles en general, s’incidirà en els controls de documentació obligatòria (permís de conducció, assegurança, ITV -inspecció tècnica de vehicles-, etc...), així com en l’estat dels pneumàtics i el funcionament de l’enllumenat, circumstàncies que influeixen notòriament en la seguretat dins la circulació viària.

Els Cos de Policia en la seva política d'informació, el que pretén és reduir el nombre d'accidents provocats per aquestes infraccions i garantir doncs una millor seguretat als conductors i vianants, i és per això que fa públiques aquestes campanyes.

Escaldes-Engordany, 26 de febrer del 2012