• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Seguretat en el trànsit. Balanç final de la campanya de prevenció en l'àmbit de conductes de risc en la conducció, realitzada pe

  •   22/12/2011 16:56 
El Cos de Policia ha realitzat en el decurs de la setmana entre el 12 i 18 de desembre, una campanya temàtica preventiva de circulació (cinturons i telèfons mòbils), amb la finalitat de conscienciar i corregir certes actituds davant del volant, i per garantir una millor seguretat dels conductors i vianants.

El resultat de la campanya és el que es detalla a continuació:
Total de controls realitzats: 307.
Dels 307 controls s'han constatat 48 infraccions, un 15,63% dels vehicles controlats, per les sancions següents:
- 47 infraccions per circular sense portar degudament cordat el cinturó de seguretat.
- 1 infracció per utilització de telèfon durant la conducció d'un vehicle.

Esmentar que en l'anterior campanya es va sancionar un 37,75% dels vehicles controlats. Així doncs es constata una notable disminució en aquests tipus d'infracció (veure comunicat 17/04/2011).

En el decurs d'aquesta campanya s'ha intentat sensibilitzar els conductors sobre la necessitat de fer ús del cinturó de seguretat, car per si mateix constitueix un important element de seguretat per a les persones. D'altra banda, el fet d'utilitzar el telèfon mòbil durant la conducció, representa un element de distracció i incrementa el risc de poder patir un accident de trànsit.

Tanmateix seguint el pla d'actuació marcat pel Ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general, i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions, el Cos de Policia continua amb les campanyes preventives d'alcoholèmia (veure comunicat premsa del 03/06/2011), i el proper període es realitzarà del 22/12/2011 al 08/01/2012, de les 20 h a les 08 hores (ambdues dates incloses).

Els Cos de Policia en la seva política d'informació, el que pretén és reduir el nombre d'accidents provocats per aquestes infraccions i garantir una millor seguretat als conductors i vianants, i és per això que les fa públiques.

Escaldes-Engordany, 22 de desembre de 2011