• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Seguretat en el trànsit. Propera campanya de prevenció per cinturons de seguretat i telèfons mòbils. Resultats de la darrera cam

  •   07/12/2011 10:08 
En l'àmbit de les diferents campanyes de prevenció de conductes de risc en la conducció, previstes pel 2011, s'informa que el Cos de Policia realitzarà properament una campanya temàtica relativa a controls de cinturons de seguretat i ús de telèfons mòbils, que s’efectuarà durant la setmana del 12 al 18 de desembre ambdós inclosos.

L'ús del cinturó, per si mateix constitueix un important element de seguretat per a les persones. Es constata però que hi ha un nombre important d'usuaris que no en fan ús, motiu pel qual es vol fer incidència en aquesta infracció. Així mateix, el fet d'utilitzar el telèfon mòbil durant la conducció, representa un element de distracció i incrementa el risc de poder patir un accident de trànsit, motiu pel que també es vol incidir en aquest mal hàbit a l'hora de conduir.

Informar que dins el mateix àmbit, el Cos de Policia ha realitzat també en el decurs de la setmana entre el 21 i 27 de novembre, una campanya temàtica preventiva de circulació en relació a controls de documentació, ITV (inspecció tècnica de vehicles), targetes de transport i informació sobre equipaments hivernals, amb finalitat preventiva i de conscienciació per garantir una millor seguretat als conductors i vianants.

En aquesta campanya es van realitzar 724 controls, sancionant un total de 48 conductors (un 6,62% dels controlats) per les següents infraccions :
- 17 infraccions per no poder exhibir el corresponent permís de conducció o assegurança
- 4 sancions per conduir un vehicle matricula andorrana amb permís de conduir estranger, essent resident per un període superior a 6 mesos
- 27 infraccions per circular sense ITV vigent

També en el decurs d'aquesta campanya, s'ha intentat sensibilitzar els conductors sobre la necessitat d'equipar els vehicles per a la temporada d'hivern, i sobretot en la necessitat d'estar preparat per a circumstàncies climatològiques adverses (neu o glaç), habituals durant els mesos d'hivern. Dels 724 controls abans esmentats, 388 vehicles anaven degudament equipats per a la temporada d'hivern (un 53,60% del total). La gran majoria dels conductors dels vehicles que no anaven degudament equipats, van manifestar la seva intenció d'equipar-los properament.

Al marge dels objectius d’aquesta campanya, també durant la mateixa s'han imposat altres sancions als conductors, per un total de 55 infraccions al codi de la circulació; 28 per circular sense dur lligats els cinturons de seguretat, 10 per l'ús de telèfons mòbils durant la conducció, 8 per circular amb pneumàtics en mal estat, 2 per circular sense els retrovisors obligatoris, 2 per utilització de plaques de matricula inadequades, 2 per conducció temerària, un per no respectar la senyalització, un per avançament indegut i un per conduir un vehicle amb el permís tipus ‘J’ sense estar acompanyat per les persones autoritzades.

Tanmateix seguint el pla d'actuació marcat pel Ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions, recordem que el Cos de Policia continua amb les campanyes preventives d’alcoholèmia (veure comunicat premsa del 03/06/2011), que efectuarà properament dins el període comprés entre el 22 de desembre i el 08 de gener, de les 20 h a les 08 hores respectivament (ambdues dates incloses).

Els Cos de Policia en la seva política d'informació, el que pretén és reduir el nombre d'accidents provocats per aquestes infraccions i garantir doncs una millor seguretat als conductors i vianants, i és per això que fa públiques aquestes campanyes.

Escaldes-Engordany, 7 de desembre de 2011