• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

09/01/2011 10:00 hores Un funcionari de Policia andorrà graduat als Estats Units a l'Acadèmia Nacional del FBI (Federal Bureau

  •   09/01/2011 10:00 


El proppassat 10 de desembre 2010, el Cap del Grup de Cooperació Internacional, Sots-oficial de Policia Robert GUIRAO, es va graduar en la promoció 243 de l'Acadèmia Nacional del FBI, juntament amb altres 265 comandaments de Policia i Militars nord americans i d'altres països del món.

L'Acadèmia Nacional del FBI és una escola professional d'estudi per a líders policíacs nord-americans i internacionals, que serveix per a millorar l'administració de la justícia dins dels departaments de Policia i de les agències nacionals i de l'exterior, així com l'alçament dels estàndards policíacs, del coneixement, i de la cooperació mundial. La seva missió és, donar suport, promoure, i realçar el desenvolupament personal i professional dels comandaments policíacs preparant-los a enfrontar nous reptes, complexes, dinàmics i contemporanis a traves de tècniques innovadores, facilitant l'excel·lència en educació i recerca, i forjar contactes arreu del món'. (Per a més informació visitar la pàgina web www.fbi.gov/about-us/training/national-academy ).

En haver superat amb èxit la formació, va rebre el Diploma de Graduat per l'Acadèmia Nacional del FBI, de mans del Director general del FBI - Robert S. MUELLER III - en una cerimònia oficial, en presència d'alts comandaments del FBI i d'altres organismes policíacs i militars, així com representacions diplomàtiques de diferents països participants, com la presència de l'Ambaixador d'Andorra als Estats Units d'Amèrica l'Excel·lentíssim Sr. Narcís Casal de Fondesviela.

En data 26 de setembre 2010, va ingressar en règim intern a l'Acadèmia del FBI, localitzada a la base militar 'Quantico Marine Corps Base' de l'estat de Virgínia (USA), prop de la ciutat de Washington DC. Durant un total de 11 setmanes, el comandament andorrà va assistir a diferents assignatures relacionades amb tècniques avançades d'investigació criminal i d'Intel·ligència, educació física i la lluita contra la corrupció, per la Cooperació Policial mundial.

Endemés el comandament andorrà va aconseguir un diploma universitari de 'Graduate Certificate in Criminal Justice' expedit per la Universitat de Virgínia. Ara, el funcionari andorrà, com a graduat del FBI en actiu, entra a formar part de la xarxa més gran del món de funcionaris per a la cooperació policíaca mundial, per lluitar contra la corrupció i el crim organitzat internacional.



Escaldes-Engordany, 9 de gener de 2011