• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Inici de la campanya temàtica de prevenció en l'àmbit de conductes de risc en la conducció, utilització d'equipaments en la camp

  •   16/11/2010 16:15 


En l'àmbit de les diferents campanyes de prevenció de conductes de risc en la conducció, així com de verificació de les condicions administratives i tècniques dels vehicles, previstes pel 2010, s'informa que el Cos de Policia realitzarà properament una campanya temàtica, dividida en dos períodes :

Setmana del 22 al 28 de novembre
- Control de cinturons de seguretat i ús de telèfons mòbils
Setmana del 13 al 19 de desembre
- Control de dispositius d'enllumenat (frens, posició, encreuaments, ...)

L'ús del cinturó, per si mateix constitueix un important element de seguretat per a les persones. Es constata però que hi ha un nombre important d'usuaris que no en fan ús, motiu pel qual es vol fer incidència en aquesta infracció.

El fet d'utilitzar el telèfon mòbil durant la conducció, representa un element de distracció i incrementa el risc de poder patir un accident de trànsit. Tanmateix es vol incidir en aquest mal hàbit a l'hora de conduir.

Per tal de contribuir a la seguretat activa de la xarxa viària, es farà incidència en controlar el bon funcionament i el manteniment dels diferents dispositius d'enllumenat (frens, posició, encreuament, ...).

Comença el període hivernal i la xarxa viària es pot veure afectada en dies puntuals per la neu o el glaç, es per això que des del Cos de Policia es demana amb una finalitat preventiva i de conscienciació, el dur o utilitzar els equipaments especials (cadenes, rodes de contacte ) que tenim al nostre abast, i així contribuir a minimitzar els factors de congestió o risc en el trànsit rodat.

Tanmateix seguint el pla d'actuació marcat pel Ministeri d'Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general, i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions, el Cos de Policia continua amb les campanyes preventives (veure comunicat premsa 30/06/2010), i el proper període es realitzarà del 24/12/10 a l'1/01/11.

Els Cos de Policia en la seva política d'informació, el que pretén és reduir el nombre d'accidents provocats per aquestes infraccions i garantir una millor seguretat als conductors i vianants, i és per això que les públiques.


Escaldes-Engordany, 16 de novembre del 2010