• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

08/10/2010 15:14 hores Pacte i signatura de l'acord de Pla parroquial d'atenció ciutadana, prevenció i seguretat entre el Cos d

  •   08/10/2010 15:14 


Avui 8 d'octubre en reunió entre l'Hble. Sr. Miquel Alís Font, cònsol major del Comú d'Encamp, i el Sr. Jordi Lluís Francès, director del Cos de Policia, s'ha concretat i signat el Pla parroquial d'atenció ciutadana, prevenció i seguretat entre el Comú d'Encamp i el Cos de Policia. Aquest és resultat del Conveni parroquial d'atenció ciutadana, que van acordar el passat 6 de juliol el Ministeri d'Interior i el Comú d'Encamp.

Aquest pla, emmarcat en les competències que preveu la Llei 8/2005 qualificada del Cos de Policia en l'article 11 sobre cooperació dels agents de circulació comunals, té com objectiu unir esforços per prevenir la delinqüència que es pot produir a la parròquia, i respondre de forma coordinada a les demandes i necessitats dels seus ciutadans en matèria de seguretat i atenció ciutadana. Un pilar fonamental d'aquest pla és la coordinació entre aquestes dues institucions per tal d'unificar esforços per fixar objectius comuns, orientats sempre a la millora dels resultats i la percepció dels ciutadans en l'àmbit de l'atenció ciutadana, la prevenció i la seguretat.

Els seus objectius concrets dins aquest pla s'aniran fixant durant reunions semestrals i mensuals de coordinació entre el Cos de Policia i el Comú d'Encamp. En aquestes prendran part els caps de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana per part del Cos de Policia, així com l'assessor de seguretat i mobilitat i el cap de circulació per part del Comú d'Encamp, on s'acordaran possibles serveis conjunts així com intercanvi d'informació sobre intervencions, infraccions denunciades i estadístiques, així com puntualment altres informacions o incidents rellevants.

Un dels àmbits d'actuació conjunt de les dues institucions és en la circulació viària, amb la intervenció sobre els accidents i la regulació de la circulació en aquests, com també en matèria de control de la velocitat, definint-se conjuntament indrets per efectuar controls de radar mòbil que realitzarà el Cos de Policia, en funció tant de les problemàtiques i necessitats com de les infraccions detectades.

L'altre àmbit d'actuació conjunt, basat en l'atenció Ciutadana, aplega intervencions d'obertures de pisos, problemes de veïnatge, sorolls, danys per caiguda de neu de les teulades, reunions amb el teixit social i empresarial (associacions, grups de veïns, centres escolars), actes vandàlics i danys al mobiliari urbà, centres escolars i absentisme i infraccions penals contra turistes i comerciants, realitzant-se patrulles conjuntes en matèria d'atenció Ciutadana.

En aquest Pla doncs es defineixen les funcions concretes en aquests àmbits per part de les dues institucions, així com els diferents mecanismes de col·laboració i actuació entre aquestes.

Escaldes-Engordany, 8 d'octubre del 2010