• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Reunió de la comissió mixta hispano-andorrana, en compliment del protocol de cooperació entre la Guardia Civil del Regne d'Espa

  •   18/12/2008 14:00 


En el dia d'avui s'ha dut a terme una reunió, entre la direcció del Cos de Policia d'Andorra, el Coronel de la Guardia Civil, agregat de l'Ambaixada d'Espanya i responsables de la Guardia Civil de la Comandància de Lleida, per tal de tractar la tasca conjunta en la prevenció del contraban de tabac.

Des de l'any 1998, moment d'implantació al Principat de la legislació d'antifrau, ambdós cossos policials han mantingut una fluida cooperació, amb constant reunions tant a Espanya com al Principat, per tal de dur plans d'acció conjunts en aquesta matèria.

En la reunió d'avui s'ha definit la creació d'un òrgan de control conjunt, per tal d'analitzar informacions i dur a terme accions operatives coordinades i conjuntes entre els dos cossos policials.

Tanmateix en la mateixa ha quedat palès que les importacions de tabac dutes a terme pel Principat des de l'any 98 es mantenen en uns nivells similars, igualment l'1% de la totalitat de tabac segrestat a Espanya prové del Principat.

Escaldes-Engordany, 18 de desembre de 2008