• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Conferència del fiscal Lucio di Pietro, Director Adjunt de la Direcció Nacional Antimafia d'Itàlia.

  •   09/06/2006 12:00 


Avui a les 11 hores, el fiscal Lucio di Pietro, Director Adjunt de la Direcció Nacional Antimafia d'Itàlia, ha ofert una conferència emmarcada en els actes commemoratius del 75è aniversari de la creació del Cos de Policia d'Andorra. Aquesta acte ha tingut lloc a l'hotel Fènix d'Escaldes-Engordany, i s'ha tractat sobre la coordinació en la lluita contra el crim organitzat i la corrupció.

Aquesta conferència, que anava destinada exclusivament al personal del Cos de Policia i al que han estat convidats també els estaments judicials i la Degana del Col·legi d'Advocats, ha estat presidida pel M.I. Sr. Ministre de Justícia i Interior.

Anteriorment, el fiscal Luio di Pietro ha estat rebut a la seu del Ministeri de Justícia i Interior, i ha mantingut diverses reunions amb la Direcció i els responsables del Cos de Policia.

Currículum del ponent.

El Doctor Lucio di Pietro, jutge de cassació qualificat, fou fiscal de la República en el Tribunal de Ferrara fins al setembre de 1973.

A partir d'aquesta data i fins al gener de 1993, en qualitat de fiscal de la República en el Tribunal de Nàpols, s'encarregà de la conducció de diverses indagatòries (i després d'investigacions preliminars), sobretot relatives a delictes lligats al crim organitzat, de naturalesa subversiva, terrorista, econòmica i de caràcter mafiós.

Des del gener de 1993, desenvolupà les funcions de fiscal nacional antimàfia a la Direcció Nacional Antimàfia, desenvolupant activitats de coordinació i promoció en els procediments relatius a accions del crim organitzat de caràcter mafiós, i conduí unes investigacions conjuntes en estreta col·laboració amb els fiscals de les Direccions Provincials de les ciutats de Nàpols, L'Aquila, Campobasso, Perusa i Salern. Fou aleshores quan promogué unes trobades amb la finalitat de coordinar els procediments que cal seguir durant les investigacions conjuntes, conduïdes per les diferents Fiscalies del territori nacional.

El 1999 fou nomenat fiscal nacional antimàfia adjunt de la Direcció Nacional Antimàfia.

és membre del Comitè de Coordinació per a l'Alta Vigilància de les Obres Públiques, instituït pel Ministeri de l'Interior. Paral·lelament, desenvolupà les funcions de docent en l'àmbit del Projecte 'Phare', adreçat a la formació de magistrats i funcionaris de policia de països candidats a l'adhesió a la Unió Europea, com Romania o la República Txeca, tractant temes com la lluita contra el crim organitzat de caràcter mafiós, la corrupció i el reciclatge de capitals il·lícits. A més, s'interessà pel tema específic del crim organitzat des del punt de vista científic.

Participà en les tasques del grup de treball constituït pel Ministeri de Justícia, amb la finalitat d'analitzar els problemes lligats a l'automatització dels serveis penals, i en trobades sobre la cooperació entre Itàlia i els Estats Units en matèria penal, organitzades pel Ministeri de Justícia.

També fou redactor de les propostes formulades a instàncies del Ministeri de Justícia, i de les iniciatives per al programa de protecció i assistència a favor dels col·laboradors de Justícia.

La seva activitat de docent a l'Escola Superior de Policia a Roma i als seminaris de formació per al personal de cancelleria, se centrà en el crim organitzat.

Desenvolupà el càrrec de docent de medicina legal a la Facultat de Medicina i Cirurgia de la Universitat de Nàpols, i dret penal a la Facultat de Ciències de la Investigació de la Universitat de L'Aquila.





Escaldes-Engordany, 9 de juny del 2006.