• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

1ª. Trobada de guies de gossos d’allau, amb motiu del 75è. Aniversari del Cos de Policia. 20 equips canins de difere

  •   22/03/2006 18:30 


Avui s’ha desenvolupat a l’estació d’esquí de Vallnord (sector Ordino-Arcalís) la 1ª. trobada de guies de gossos d’allau, amb la participació d’una vintena d’equips canins del grup de muntanya del Cos de Bombers, el grup de muntanya del Cos de Policia, Guardia Civil, Gendarmerie Nationale, Mossos d’Esquadra, Ertzaintza, els equips de la pròpia estació i personal de l’EFPEM (escola de Formació Professionals d’esports de muntanya), fent un total d’aproximadament cent participants.

El Cos de Policia, amb la col·laboració de l’estació d’esquí de Vallnord, ha organitzat aquest simulacre en el marc dels actes previstos per commemorar el 75è. Aniversari del Cos de Policia, que es celebra aquest any. L’exercici ha consistit en la recerca i detecció de 8 suposades víctimes d’allau, enterrades en la neu a una profunditat d’uns dos metres al cap de La Coma, amb la particularitat de que s’ha fet treballar a cinc equips canins simultàniament.
Han participat també els 16 alumnes de la 46ena. promoció del Cos de Policia, que es troben actualment en període de formació. Els equips han resolt amb èxit i eficàcia la recerca i troballa de les víctimes. L’altra vessant de l’exercici, la coordinació entre diferents serveis davant una situació de recerca ampla amb vàries víctimes, ha estat també positiva, compartint experìencies i metodologies entre els participants. Finalment, el M.I. Ministre de Justícia i d’Interior Sr. Josep Maria CABANES DALMAU amb el Director del Cos de Policia Sr. Lluís BETRIU SEBASTIà i el responsable del grup de muntanya del Cos de Policia, han atès als mitjans informatius a l’edifici de serveis de l’estació, on posteriorment s’ha desenvolupat un dinar de germanor entre els participants. Es tracta d’un acte emmarcat en la commemoració del 75è. aniversari del Cos de Policia, que es celebra aquest any.

Escaldes-Engordany, 22 de març del 2006.