• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

74ena reunió anual de l'Assemblea General d'Interpol

  •   29/09/2005 15:00 


Una delegació de l'Oficina Central Nacional d'Andorra (OCN), encapçalada pel Sr. Director Adjunt del Cos de Policia, Sr. Jordi LLUÍS i el responsable operatiu de l'OCN d'Andora, han assistit a la 74ena reunió de l'Assemblea General d'Interpol, que ha tingut lloc del dia 19 al 22 de setembre a Berlín (Alemanya).

Aquesta assemblea anual, enguany ha comptat amb l'assistència de 600 delegats procedents de 154 països membres, el que la converteix en la més concorreguda de la història de l'organització.

El President d'Interpol, Sr. Jackie SELEBI, va instar als delegats que adoptessin les mesures adequades per proporcionar als cossos policíacs les eines i els procediments que necessiten per a treballar eficaçment en un món cada vegada més globalitzat, en el qual els delictes i els delinqüents no tenen fronteres. Va afegir que les OCN ocupen un paper operatiu crucial en la cooperació policial mundial i va instar d'aprofitar el màxim de totes les seves possibilitats per millorar els mitjans per a combatre la delinqüència i el terrorisme transnacionals.

La conferència es va centrar en les OCN i en el seu paper en la lluita contra la delinqüència internacional i sobre les novetats en l'ampliació de les bases de dades d'Interpol. Així mateix, es va reconèixer que l'accés a la base de dades d'Interpol sobre documents de viatge robats, és una eina essencial per als policies de fronteres i els funcionaris de duanes, i que així podran limitar els moviments dels delinqüents i terroristes. El Director Executiu dels Serveis Policíacs de la Secretaria General d'Interpol, Sr. Jean Michel LOUBOUTIN va fer una exposició donant com a exemple de cooperació policial el treball dut a terme per la OCN d'Andorra que va permetre d'identificar plenament a un dels presumptes autors de l'atracament de la Joieria Cartier d'Andorra la Vella del proppassat dia 8 de juny del 2005.

Les resolucions que van aprovar els delegats tenen com a objectiu donar suport als països membres en la seva lluita contra el terrorisme i altres tipus de delinqüència internacional, i preparar una reacció unitària de la policia enfront dels grans incidents i catàstrofes naturals d'abast internacional.

La creació d'una nova difusió d'Interpol tindrà la finalitat d'ajudar al Consell de Seguretat de les Nacions Unides en la lluita contra el terrorisme. Per mitjà d'aquesta nova difusió es transmetrà a les policies de tot el món informació sobre persones que figuren en la llista del Comitè de l'ONU sobre Al Qaeda i els talibans, informació que s'introduirà en les bases de dades d'Interpol.

Segons va declarar el Secretari General d'Interpol, Sr. Ronald NOBLE, que va ser reelegit per unanimitat de l'Assemblea General per a un segon mandat de cinc anys, les resolucions d'aquesta darrera Assemblea General, mostren que la OIPC Interpol mai havia estat tan important ni tan necessària com ho és avui; Interpol és una organització dinàmica i amb capacitat de resposta.

Interpol és la major organització internacional de policia del món i compta amb 184 països membres repartits pels cinc continents. En cada país membre existeix una OCN i l'Oficina Central Nacional d'Interpol Andorra forma part del Cos de la Policia d'Andorra des de que l'Estat andorrà va adherir-se en la 56ena Assemblea General que va tenir lloc a Nice (França) del 23 al 27 de novembre del 1987.

Per ampliar informació es poden visitar les pàgines de la xarxa internet següents:
http:\www.policia.ad, pàgina del Servei de Policia d'Andorra
http:\\www.interpol.int, pàgina oficial de l'OIPC-Interpol.

Escaldes-Engordany, 29 de setembre del 2005