• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

02/07/2005 09h30, El Cos de Policia rep un guardó en reconeixement d'una actuació excepcional en servei a la comunitat. L'efici

  •   02/07/2005 09:30 


El proppassat 28/6 en un acte celebrat en un cèntric hotel d'Andorra la Vella, el Cos de Policia va rebre de mans del Rotary Club d'Andorra el guardó "SERVIR" que dita entitat entrega en reconeixement d'accions excepcionals en servei a la comunitat.

El guardó fou rebut per l'agent Joan COMELLA, membre de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat del Cos de Policia, per la seva acció de protecció i salvament en una intervenció efectuada el 6 de desembre del 2003 a la vila del Pas de la Casa vers les 16h.

La intervenció es va produir quan, atenent un avís d'urgència, la patrulla de servei en la mencionada vila va trobar a la via pública un turista francès que duia als braços el seu fill de 10 mesos inconscient. Es va sol·licitar assistència mèdica urgent, trobant-se en aquell moment la xarxa viària del Pas totalment col·lapsada, el que representava un problema per l'arribada de l'assistència mèdica al lloc.

Els agents de policia van introduir a pare i fill en el vehicle patrulla, iniciant un desplaçament d'urgència vers el servei mèdic, constatant al mateix temps que el nadó presentava un aspecte cianòtic i no tenia cap tipus de mobilitat ni de respiració però amb presencia de batec i una elevada temperatura corporal. L'agent interventor va iniciar aleshores, dins del vehicle, una maniobra de reanimació respiratòria aconseguint finalment fer reaccionar al nadó que va començar a respirar normalment. El trasllat del nadó al centre mèdic es va finalitzar a peu trobant-se a mig camí amb els professionals de SUM. La maniobra de reanimació efectuada al nadó va resultar vital per la seva supervivència.

El guardó "SERVIR" va ser compartit amb la Sra. Manela MORA i el Sr. Xavier BARRIOS.

La Unitat de Seguretat Ciutadana Està formada per 61 policies.
A través de les seves patrulles en cotxe i a peu, constitueix una policia de proximitat destinada a la prevenció dels delictes, al manteniment de l'ordre públic i de la tranquil·litat. La Unitat gestiona l'àrea local del Pas de la Casa que realitza la missió i la tasca de cobrir la major part de les necessitats policíaques dels ciutadans i els turistes de la zona. Gestiona també les àrees locals de Sant Julià de Lòria, Encamp i La Massana.
Els funcionaris de la Unitat, destinats a ser els primers policies que intervenen a requeriment dels ciutadans o per iniciativa pròpia, han rebut diverses formacions relacionades amb l'atenció en els primers auxilis.

Escaldes-Engordany, 2 de juliol del 2005.