• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

73ena reunió anual de l’Assemblea General d'Interpol.

  •   15/10/2004 10:30 


Una delegació de l'OCN Andorra, encapçalada pel Sr. Director Adjunt, ha assistit a la 73ena reunió de l’Assemblea General d'Interpol, que ha tingut lloc del 5 al 8 d'octubre a Cancún, Mèxic.

Aquesta assemblea anual, enguany ha comptat amb l’assistència de 490 delegats procedents de 143 països, i en aquesta s’ha aprovat l’adhesió de Tayikistàn, pel que els països membres passen a ser un total de 182.

Els delegats assistents, han nomenat el nou President d’Interpol pels pròxims quatre anys i el nou Vice-president per Europa per tres anys, entre altres càrrecs.

Entre els temes tractats, està la lluita contra el terrorisme internacional, sobre la que es vol potenciar la claredat i fluïdesa en la informació, tant a nivell dels individus com dels seus mètodes d’actuació. També la importància del Centre de Comandament i Coordinació, que funciona de forma permanent les 24 hores. Dins el mateix marc, s’ha aprovat l’ús i desenvolupament de les Unitats de Gestió de Crisis, que han actuat els darrers dos anys en 12 països per tal de fer front a les conseqüències dels actes terroristes o delictius particularment greus. Així també s’acull favorablement la creació d’un programa sobre el bioterrorisme.

Altres temes tractats son : mantenir el paper central d’Interpol en matèria d’aplicació de la llei a nivell mundial, i la seva adaptabilitat als nous esdeveniments. Reforçament a nivell operatiu pel que fa a l’intercanvi de la informació, a la seva seguretat i la comunicació entre les parts. Creació de nous programes i formació per fer front a la delinqüència organitzada en quan a drogues, tràfic de persones, delinqüència econòmica, financera i d’alta tecnologia, així com el recolzament en les investigacions sobre fugitius. Optimització en el recolzament operatiu, pel que fa a les eines científiques, com son les bases de dades tècniques, d’ ADN i de documents de viatge robats. També l’apreciable millora pel que fa a les oficines sub-regionals (OSR), a les que es dotaran d’analistes de la informació criminal, reconegut l’avantatge de disposar també d’anàlisi a escala regional.

Finalment també s’han tractat temes interns pel que fa a assumptes financers, reglaments de control de la informació i cooperació amb altres organitzacions també en el marc dels genocidis, crims de guerra i crims contra la humanitat.

<Més informació a les pàgines d'Interpol>


Escaldes-Engordany, 15 d'Octubre del 2004.