• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Formació continuada específica. Curs de Protecció de personalitats.

  •   20/12/2003 08:00 


Ahir divendres 19 va finalitzar un curs de formació en tècniques de protecció de personalitats. Els curs s'ha desenvolupat durant la setmana del 15 al 19 al Principat. Hi han participat quinze integrants del Grup de Protecció de Personalitats del Cos de Policia d'Andorra i ha estat impartit per tres formadors del Cuerpo Nacional de Policia d'Espanya.

Els formadors, dos funcionaris operatius de la Unidad Central de Proteccion i un funcionari de la Division de Formacion y Perfeccionamiento del cos espanyol, s'han desplaçat de Madrid en el marc del Conveni de Cooperació policíaca signat l'any 1999 entre els Ministeris d'Interior andorrans i espanyols. El contingut dels curs ha estat pràctic i teòric, desenvolupant els mètodes organitzatius i operatius per organitzar i portar a terme serveis de protecció. S'han realitzat vàries situacions simulades amb desplegament de personal i vehicles així com s'ha aprofundit en l'actualització dels mètodes per actuar de forma discreta i professional. Els funcionaris espanyols han aportat també la seva experiencia en aquesta matèria.

El Grup de Protecció de Personalitats dels Cos de Policia d'Andorra és un grup funcional, els components (un Cap, un Adjunt i varis funcionaris) desenvolupen la seva tasca principal en les unitats operatives del Cos i es configuren com a grup quan la situació ho requereix (visites d'autoritats i qualsevol altra protecció). Aquests policies han rebut formació específica a Andorra, França i Espanya.

Escaldes-Engordany, 20 de desembre del 2003