• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté el presumpte autor de set furts comesos en establiments comercials els darrers dos mesos

La Policia deté el presumpte autor de set furts comesos en establiments comercials els darrers dos mesos

  •   28/02/2024 15:40 
La Policia ha detingut un home, de 44 anys i no resident, com a presumpte autor de diversos furts en establiments comercials.
 
La Policia el tenia identificat i s’havia activat una ordre de recerca i detenció. Dimarts a la tarda, un sergent major fora de servei el va reconèixer pel carrer i el va controlar a l’avinguda Carlemany.
 
El detingut estaria relacionat amb almenys set furts comesos els dos últims mesos en comerços del país, d’on hauria sostret tabac i alcohol amb un valor total de 965 euros. En el moment del control, duia a sobre diversos estris que s’utilitzen per sostreure mercaderia i ja s’havia apropiat d’un perfum.
 
L’home té diversos antecedents a França, on resideix, per fets similars. A més, es va identificar amb un document fals i una altra identitat i, per aquest motiu, també se’l va arrestar com a presumpte autor de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic.
 
Quan se’l va controlar anava sol, però la Policia sospita que en alguna de les ocasions anteriors hauria comptat amb l’ajuda d’altres col·laboradors. Aquesta mena de delinqüents acostumen a entrar i sortir del país el mateix dia i formen part de bandes organitzades especialitzades en aquests delictes.
 
Els darrers dies, la Policia ha interceptat un total de cinc persones que es dedicaven a cometre furts en establiments comercials. I és que el Cos d’ordre està molt pendent d’aquesta classe de lladres, que aprofiten les èpoques de més afluència turística per actuar.
 

Altres detencions

 
Aquesta setmana la Policia també ha detingut, a la frontera del riu Runer, dos turistes de 29 i 32 anys amb dos pots que contenien cocaïna líquida i, a Andorra la Vella, un home de 47 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral. Quan la dona va acudir a l’hospital per fer-se visitar, el centre va activar el codi lila per violència de gènere davant una possible agressió.
 
Un altre home, de 40 anys, ha estat detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic per falsificar l’experiència laboral amb la finalitat d’obtenir el permís de residència i treball.
 
Quatre persones més  d’entre 23 i 71 anys han estat arrestades per positius d’alcoholèmia amb taxes de 0,97; 1,39; 1,42 i 2,37.
 
Escaldes-Engordany, 28 de febrer del 2024