• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté un home amb 300 euros en bitllets falsos

La Policia deté un home amb 300 euros en bitllets falsos

  •   02/02/2024 10:25 
La Policia va detenir dijous al matí un turista de 35 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic per posar en circulació moneda inautèntica.
 
L’home va intentar pagar amb un bitllet de 50 euros en una benzinera del Pas de la Casa i, quan l’empleat de l’establiment el va passar per la màquina per comprovar-ne l’autenticitat, va veure que era fals. El turista ho va intentar amb un segon bitllet, també inautèntic, i va ser llavors quan va intervenir la Policia.
 
L’home duia a sobre 150 euros en bitllets falsos i en tenia 150 més al cotxe que es van trobar, amagats a la guantera, durant l’escorcoll al vehicle. El detingut té antecedents al seu país d’origen per tràfic d’estupefaents i robatori amb arma.
 
La Policia recomana a tots els establiments comprovar l’autenticitat de tots els bitllets, independentment del seu valor, per poder detectar-los en el moment del pagament. El Cos també recorda que, si algun comerç es troba amb una persona que intenta pagar amb algun bitllet d’aquesta mena, s’ha de trucar a la Policia i retenir el bitllet per evitar que arribi a un altre establiment.
 
 

Altres detencions

 
La Policia va detenir, també al Pas de la Casa, un turista de 38 anys com a presumpte autor de delictes contra la seguretat col·lectiva i contra la salut pública; i un altre turista, de 41 anys, com a presumpte autor de delictes contra la funció pública, l’honor i la llibertat.
 
L’arrest es va produir la matinada de dijous després que els agents haguessin d’intervenir perquè els dos homes s’estaven barallant a l’exterior d’un local d’oci nocturn de la localitat encampadana. En el moment de controlar-los, el turista de 41 anys es va resistir i va començar a insultar i amenaçar de mort els policies. A l’altre, de 38 anys, els agents li van trobar durant l’escorcoll de seguretat una navalla amb una fulla de 10 centímetres i, per tant, de port prohibit. A més, es trobava en possessió de 0,6 grams de cocaïna.
 
Els darrers dies, la Policia ha detingut tres homes més com a presumptes autors de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic. Un d’ells, de 33 anys, va ser arrestat per identificar-se a la frontera del riu Runer amb un carnet de conduir fals; a un segon, de 32 anys i no resident, se’l va detenir a la frontera del Pas de la Casa per haver-se identificat amb una identitat falsa i, finalment, el tercer, de 28 anys, va ser detingut al poble del Pas, també per haver-se identificat amb una identitat falsa. En aquest darrer cas, va ser un agent de Duana qui va donar l’avís a la Policia després de controlar-lo amb 200 paquets de tabac de contraban.

Pel que fa a la conducció sota els efectes de l’alcohol, des de dimecres a la nit la Policia ha arrestat tres homes més, de 57, 27 i 47 anys amb taxes d’1,10; 1,35 i 1,20, respectivament. Als dos primers se’ls va controlar quan conduïen de forma erràtica per la carretera de l’Obac i per l’avinguda de la Bartra. L’últim, arran d’un accident amb danys materials dijous a la nit a la carretera de la Comella.
 
Escaldes-Engordany, 2 de febrer del 2024