• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Quatre agents de Seguretat Viària aprofundeixen en tècniques d’investigació d’accidents en una formació amb la Guàrdia Civil

Quatre agents de Seguretat Viària aprofundeixen en tècniques d’investigació d’accidents en una formació amb la Guàrdia Civil

  •   19/01/2024 08:57 
Quatre agents de la Unitat de Seguretat Viària van completar a finals del passat mes de desembre una formació amb la Guàrdia Civil per aprofundir en tècniques d’investigació d’accidents de trànsit.
 
El curs, d’una durada de cinc setmanes, va tenir lloc a l’Escola de Trànsit de la Guàrdia Civil, a Mèrida, Badajoz. Es tracta d’una formació dirigida a cossos i forces de seguretat estrangers en la qual els agents andorrans van participar juntament amb una seixantena de policies més d’altres països.
 
La formació, que ha combinat teoria i pràctica, es va centrar en les eines que s’empren en les investigacions, els càlculs de velocitat, les empremtes de frenada, els coeficients d’adherència i de fregament, les dinàmiques dels vehicles i les diferents classes d’accidents que es poden produir a la xarxa viària. Durant el curs, els experts de la Guàrdia Civil també van exposar les bases per a la reconstrucció virtual d’accidents.
 
A més, durant les classes, els policies participants van poder explicar la metodologia que es fa servir a cada país amb la finalitat de compartir experiències i coneixements amb la resta de companys.
 
El curs s’ha emmarcat en el pla de formació de la Policia, un dels pilars del Cos per al desenvolupament de la tasca policial. 
 
Escaldes-Engordany, 19 de gener del 2024