• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia posa en marxa una campanya de seguretat en el trànsit dirigida a ciclomotors i motocicletes

La Policia posa en marxa una campanya de seguretat en el trànsit dirigida a ciclomotors i motocicletes

  •   05/06/2023 11:01 
La Policia posa en marxa aquest 6 de juny una nova campanya de seguretat en el trànsit adreçada a conductors de ciclomotors i motocicletes.
 
L’objectiu de la campanya, que s’allargarà durant 12 dies fins al pròxim 17 de juny, és controlar les condicions administratives i tècniques dels vehicles, així com detectar imprudències o infraccions en la conducció per tal d’evitar accidents.
 
I és que amb l’arribada del bon temps, creix de forma notòria la utilització d’aquests mitjans de transport. Es tracta d’un augment que acostuma a generar de forma paral·lela un increment de les intervencions per accidents amb ferits i de les queixes per sorolls a la via pública. Aquest és, per tant, un dels períodes més crítics pel que fa a l’accidentalitat a les carreteres. A més, cal tenir en compte que els conductors de ciclomotors i motocicletes són més vulnerables.
 
Per aquest motiu, i per incidir en la prevenció i la bona convivència de tota mena de vehicles a la xarxa viària, es realitzaran controls específics tant en vies urbanes com interurbanes.
 
La Policia remarca que es verificarà, entre d’altres, que no emetin sorolls, gasos i contaminants superiors als establerts en el reglament; que es disposi de permís de conduir, assegurança, distintiu de la ITV vigent; que els pneumàtics, tubs d’escapament i retrovisors estiguin en bon estat, que es compleixi la normativa quant al transport de passatgers; que es facin servir guants i cascs homologats degudament cordats; i que es respectin totes les normes que preveu el Codi de la Circulació pel que fa a límits de velocitat, senyals i avançaments per garantir una conducció correcta.

Escaldes-Engordany, 5 de juny del 2023