• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

01/06/2007 17h08, comunicat. Dades d'infraccions constatades amb els dispositius de control de velocitat.

  •   01/06/2007 17:08 


Radars fixes
Es troben instal·lats sis dispositius fixes ubicats en zones sensibles del Principat; Quatre al túnel del Pont Pla d'Escaldes-Engordany, dos d'ells situats a la boca nord i altres dos a la boca sud (controlant doncs els dos sentits de la marxa), altre situat a l'alçada de l'Oratori de Sant Antoni a La Massana, i un darrer situat a l'avinguda de La Bartra d'Encamp.

Infraccions constatades mitjançant els radars fixes:




D'aquestes xifres es desprèn que s'ha obtingut un resultat important des del punt de vista preventiu i dissuasiu, en funció del descens important pel que fa al nombre d'infraccions constatades i de la disminució d'accidents relacionats amb l'excés de velocitat en aquests llocs.

Aquest any esta previst situar dos nous dispositius de radar fix, un d'ells a la Carretera General 1 entre la vila de Sant Julià de Lòria i la frontera del Riu Runer.

Radars mòbils
S'ubiquen ocasionalment en diferents punts de la xarxa viària andorrana, canviant de lloc en funció de les zones més sensibles.

Des de primer d'any fins el 30 d'abril, s'han constatat un total de 347 infraccions amb aquests sistemes. D'aquests, les ubicacions amb un nombre més important han estat a la C.G.3/La Clota Verda/Ordino amb 74, C.G.1/frontera-vila/Sant Julià de Lòria amb 67, C.G.4/Naus del Teixidó/La Massana amb 44, C.G.1/La Margineda amb 23, C.G.2/El Lloser/Encamp amb 19, i Centre Vila/Encamp i C.G.2/Ransol/Canillo amb 18 respectivament.

D'aquest total s'han interceptat 27 vehicles amb una velocitat superior als 100 quilòmetres a la hora, la major part (15) a la C.G.1 entre la frontera espanyola i la vila de Sant Julià de Lòria.


Escaldes-Engordany, 1 de juny del 2007.