• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

12/12/2006 12h59, aplicació policíaca penal en matèria de delictes contra la seguretat del trànsit.

  •   12/12/2006 12:59 


Des d'ahir 11/12, van entrar en vigor unes noves instruccions rebudes de la Magnífica Fiscalia sobre l'aplicació de la Llei del Codi Penal per delictes contra la seguretat del trànsit.

En aquest sentit el codi penal no contempla cap taxa d'alcoholèmia, sinó que es penava la persona que "...condueixi un vehicle automòbil en un estat del qual es pugui derivar un perill per al trànsit a causa del consum de begudes alcohòliques..."(art.268)

A partir d'ara doncs pel que fa els conductors professionals "...un vehicle automòbil de transport col·lectiu amb passatgers, un vehicle automòbil d'un pes total màxim superior a 3.500 quilograms..."(art.268), que condueixen amb una taxa d'alcohol per litre de sang superior a 0,5 , o els conductors no professionals que condueixin amb una taxa d'alcohol superior a 1,2 seran detinguts.

Igualment si està compresa entre 0,2 i 0,5 g/l, pel conductor professional o entre 0,5 i 1,2 g/l per la resta, i aquest conductor es troba implicat en un accident de circulació, serà detingut.

En canvi, en aquest darrer cas si no es troba implicat en un accident, no serà detingut.

En tots els casos es faran diligències penals.

També "...El qui refusi sotmetre's a la prova de control d'alcoholèmia quan sigui legítimament requerit per un agent de l'autoritat i no accepti sotmetre's a una prova d'anàlisi de sang..." (art.269),serà detingut.

Els agents del Cos de Policia, poden sotmetre els conductors a controls d'alcoholèmia, quan es vegin implicats en un accident, quan presentin símptomes evidents d'estar sota la influencia de l'alcohol, quan hagin comès una infracció de trànsit, quan es procedeixi a un control preventiu ordenat per l'autoritat governativa competent.

Al mateix temps en que es va posar en aplicació la nova normativa penal, el Cos de Policia va agilitzar el sistema de posada a disposició judicial per tal de respectar el codi de procediment penal en l'aspecte que la durada de la detenció governativa fos la minima necessària. Actualment la majoria dels detinguts són posats a disposició judicial entre les 12h i les 24h. La durada màxima de la detenció governativa és de 48 hores.

Escaldes-Engordany, 12 de desembre del 2006