• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté un home al Pas de la Casa en una operació contra el contraban de tabac

La Policia deté un home al Pas de la Casa en una operació contra el contraban de tabac

  •   19/05/2023 10:34 
La Policia va detenir dijous al matí al Pas de la Casa un home, de 36 anys i no resident, com a presumpte autor d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic per contraban de tabac.
 
L’arrest es va produir en el marc d’una operació que va permetre identificar un pis a tocar de la frontera amb França on s’emmagatzemava i preparava el tabac per al contraban. L’home va ser detingut després de diverses vigilàncies, en col·laboració amb agents de Duana, en les quals es van detectar moviments sospitosos.

En el registre a l’apartament, la Policia va comissar 1.870 paquets d’un valor de 6.908 euros i dues bosses de lona a punt per ser lliurades a altres presumptes contrabandistes amb 1.800 paquets més valorats en 6.650 euros. Per tant, el total del tabac segrestat ascendeix a 3.670 paquets d’un valor de 13.560 euros.

El detingut formaria part d’una banda organitzada que hauria anat adquirint el tabac fent petites compres en diferents establiments, molt probablement sense sobrepassar el límit legal de venda.

Aquesta setmana la Policia ha detingut tres persones més per contraban de tabac. Es tracta de dos homes i una dona, de 47, 21 i 20 anys i no residents, a qui els agents de Duana van controlar dimarts al Pas de la Casa amb 1.740 paquets de tabac valorats en 6.428 euros. Els transportaven en dos turismes, un Renault Clio i un Ford Escort, amb matrícula francesa.
 
Altres detencions
Aquesta setmana també s’ha detingut un home, de 44 anys, per conduir amb el permís retirat, quatre persones més d’entre 23 i 47 anys per conduir sota els efectes de l’alcohol amb taxes superiors a 0,80, i un altre home de 25 anys per positiu en tòxics al volant.
 
En un control a la frontera del riu Runer, la Policia va arrestar a inicis d’aquesta setmana una dona de 26 anys i no resident en possessió de 0,6 grams d’MDMA. També duia 7,5 grams de marihuana.
 
Els darrers dies la Policia també ha detingut dues dones, de 39 i 40 anys, com a presumptes autores de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic per presentar documents d’activitat laboral amb dades alterades amb l’objectiu d’obtenir el permís de residència i treball.
 

Escaldes-Engordany, 19 de maig del 2023