• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté una persona per contraban de tabac d’un valor de 16.400 euros

La Policia deté una persona per contraban de tabac d’un valor de 16.400 euros

  •   23/12/2022 10:00 
La Policia va arrestar dilluns a la frontera franco-andorrana, un home no resident de 49 anys, que duia un total de 4.440 paquets de tabac per un valor de 16.400 euros amagats en un doble fons d’un turisme.
 
El mateix dilluns, en un control rutinari a proximitats d’un local d’oci nocturn de la vila del Pas de la Casa, vers les 3 hores de la matinada, es va detenir un home resident de 35 anys per possessió de 0,2 grams de cocaïna.
 
Dimarts a les 11:45 hores a Escaldes-Engordany, es van efectuar tres detencions més. En aquest cas, els agents van arrestar tres homes no residents de 26, 31 i 51 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic. El Servei d’Immigració va rebre per part de cada un d’ells, una sol·licitud per obtenir una autorització de residència i treball al país. En verificar la documentació aportada, es va detectar que els certificats d’experiència laboral de tots tres eren inautèntics.
 
Per la tarda, a les 16:45 hores a Escaldes-Engordany, la Policia va procedir a la detenció d’un resident de 40 anys, per provocar que un funcionari de Policia enregistrés actes o fets que no s’han produït, ja que aquest va denunciar en més d’una ocasió que havia perdut el seu permís de conducció estranger. Efectuades les verificacions prop de la oficina d’Interpol del seu país d’origen, ens manifesten que l’interessat mai ha estat posseïdor de cap permís de conduir.

Dimecres, vers les 05:00 hores al Pas de la Casa, es va detenir un home no resident de 25 anys, per trucar al número d’emergència de la Policia obstaculitzant i interrompent de manera reiterada la línia telefònica, així com proferint injúries als agents que l’atenien.
 
El mateix dia i per la tarda, a la frontera del riu Runer es van controlar dos homes no residents de 26 anys cadascú per possessió de 0,5 grams de “tusi” i 2,5 grams de metamfetamina. Accedien al Principat en un turisme.
 
Posteriorment, a les 22:45 hores, els agents van detenir un home no resident de 40 anys per agredir la seva parella a l’interior de la cambra de l’hotel on s’allotjaven.
 
D’altra banda, durant el matí de dijous, la Policia va haver de detenir dues persones més. Primerament, a les 08:30 hores a Escaldes-Engordany, una dona no resident de 29 anys per presentar un certificat d’experiència laboral fals al Servei d’Immigració. Posteriorment, a un quart de dotze del matí, un home resident de 30 anys com a presumpte autor d’un delicte contra el patrimoni, per causar danys a una barana d’un aparcament de la vila de La Massana i posteriorment donar-se a l’escàpol. Els agents van efectuar una enquesta, on identifiquen a l’interessat com l’autor dels fets i un cop localitzat es procedeix a la seva detenció. Els danys ascendeixen a més de 800 euros.

Tanmateix en el decurs de la tarda, a les 16:00 hores, a la frontera del riu Runer es va controlar una dona i un home no residents de 29 i 36 anys, en possessió de 0,5 grams de cocaïna.
 
Pel que fa a les detencions per conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, entre dilluns i divendres s’han arrestat un total de 8 persones, una d’elles, un no resident de 20 anys per positiu en tòxics i quant a la resta, aquest tenen entre 19 i 49 anys i se’ls ha detingut per conduir amb taxes d’entre 0,91 i 1,63 g.l.s.
 
Escaldes-Engordany, 23 de desembre del 2022