• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté dos homes per contraban en una operació de la Duana al Port del Rat

La Policia deté dos homes per contraban en una operació de la Duana al Port del Rat

  •   03/10/2022 11:24 
La Policia ha detingut dos homes no residents en el marc d’una operació de la Duana contra el contraban de tabac aquest diumenge a la nit al Port del Rat, a Arcalís.
 
Els agents de Duana van activar un dispositiu de vigilància després de rebre una informació alertant del possible pas de presumptes contrabandistes. Quan els van interceptar des del control situat a la carretera del Port del Rat, els sospitosos van deixar els farcells a terra i un d’ells va patir una forta caiguda mentre intentava escapar.
 
A causa de les lesions, els agents van demanar l’assistència del SUM i dels Bombers per evacuar-lo en helicòpter a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Més tard, mentre recuperaven tot el tabac, van localitzar un segon home amagat a la muntanya.
 
Davant de les ferides del presumpte contrabandista i en constatar que la suma del tabac comissat és objecte d’un delicte penal, els agents de Duana va requerir la Policia, que va acabar detenint els dos homes, tots dos de 28 anys, per un delicte de contraban (contra l’Ordre Socioeconòmic). Al segon també se’l deté per un delicte contra la Funció Pública, ja que tenia una ordre d’expulsió administrativa.
 
El total del tabac comissat s’eleva a 2.170 paquets amb un valor de 7.551 euros.

Escaldes-Engordany, 3 d’octubre del 2022