• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

OPERACIÓ BRANZZONI. Detenció de tres persones no residents en el marc d’una operació en la lluita contra el contraban de tabac

  •   15/10/2020 00:00 
Avui al voltant de les 17 hores efectius del Grup d’Antifrau del Cos de Policia d’Andorra, conjuntament amb el Grup d’Antifrau de la Duana d’Andorra, han procedit a la detenció de tres persones en un aparcament del centre d’Escaldes-Engordany.

Els detinguts no residents al Principat d’Andorra i procedents de França, han estat detinguts i en les pròximes hores passaran a disposició judicial, com a presumptes autors d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic.

Pel que fa a l’operació motiu de la detenció, aquesta es troba emmarcada en la lluita contra delictes de contraban de tabac, i el reforç dels controls en les zones susceptibles de compravenda de tabac per part del Grup d’Antifrau Policial en col·laboració constant amb la Duana Andorrana.

S’ha confiscat en el transcurs de l’operatiu: dos vehicles, 20.000 € en efectiu i 456 cartons de tabac amb un valor aproximat de 16.000 €.

Destaca el fet que l’operació l’han pogut presenciar alts comandaments de la Gendarmeria Francesa que es trobaven de visita institucional al País, destacant el compromís que hi ha de les dues institucions policials en la lluita transfronterera contra en contraban.

El Sr. Ministre de Justícia i Interior també ha pogut presenciar l’operació, veient de primera mà el desenvolupament de l’operació.

En la darrera setmana el Cos de Policia ha efectuat dos importants operacions contra el contraban de tabac.

Galeria d'imatges