• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Detingudes dues persones en el marc de l’operació ´Mitja` per presumpte delicte de contraban i associació il·lícita

  •   13/02/2019 10:00 
La Policia va procedir el dilluns passat a la detenció de dues persones en el marc de la operació ´Mitja`, per un presumpte delicte de contraban i associació il·lícita, derivat d’un comís de 4.080 paquets de tabac i 10 kg. més de tabac de pipa d’aigua, tot per un valor de 14.657 euros.

La voltant de les 7 de la tarda, membres del Cos de Policia conjuntament amb la Duana andorrana, van detectar una furgoneta estacionada de la marca Peugeot i amb matrícula francesa. Aquest vehicle havia estat controlat anteriorment en el marc de les tres detencions efectuades el dimecres de la setmana passada (6 de febrer), amb el comís pel valor de 12.595 euros, també en paquets de tabac i de tabac de pipa trobats al seu interior.

Els agents van mantenir una vigilància contínua durant 5 hores a dit vehicle i van constatar que, cap a les 12 de la mitjanit, dos homes no residents de 21 anys en una altra furgoneta de la marca Renault i amb matrícula francesa van decidir traslladar el tabac del vehicle Peugeot cap a França, després de prendre diverses mesures de seguretat per detectar la presència d’efectius policials.

En aquell moment es va procedir al control dels interessats i es va efectuar una inspecció a la furgoneta Peugeot que va culminar amb el comís dels 4.080 paquets de tabac i 10 kg de tabac de pipa d’aigua, com també a la requisició de les dues furgonetes.

Els dos sospitosos van ser detinguts i ahir van passar a disposició judicial. Ambdós són de la mateixa ciutat francesa que els detinguts de la setmana passada i tot apunta a que formen part d’una banda organitzada dedicada al contraban de tabac.


Escaldes-Engordany, 13 de febrer de 2019