• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Extradició a Andorra d’un fugitiu recercat per la Justícia andorrana a través d’INTERPOL

  •   19/01/2022 10:00 
Una empremta digital trobada pel grup d’identitat judicial de la policia andorrana, i els intercanvis d’informació via INTERPOL, va permetre la identificació del fugitiu.
 
L’Hble. Sra. Batlle Alexandra TERES, va emetre una ordre de detenció internacional. Feta la difusió a través d’INTERPOL Andorra, la Policia espanyola va detectar la seva presència i va procedir a la seva detenció l’any 2019 a Canàries (Espanya).
 
El fugitiu però primer va ésser deportat fins la Republicà Txeca on  també estava reclamat per les seves Autoritats Judicials.
 
Un cop finalitzat el seu procés pendent a Txèquia, el detingut va ser posar a disposició de les autoritats judicials andorranes, en espera de la seva extradició.
 
En data 18/01/2022, la Policia Txeca va fer remesa del detingut a efectius de l'oficina de cooperació policial internacional adscrita a la direcció.
 
Finalment, aquests van materialitzar l'extradició d’aquesta persona al nostre país provenint des de la ciutat de Praga (per via aèria), transitant per Espanya (per via terrestre) escoltats per la policia nacional espanyola en seu territori. L’individu va finalment ser presentat d’immediat a la Batllia d’Andorra prèvia identificació del mateix.
 
El pròfug, un home no resident i de 45 anys d’edat, era recercat a nivell internacional per les autoritats andorranes com a presumpte autor de delictes contra el patrimoni (furts de rellotges de luxe a joieries del Principat d’un valor total de més de 47.000 euros).
 
L’extradició s’ha pogut finalment materialitzar gràcies a la coordinació i cooperació existent entre les policies txeca, espanyola i andorrana, les oficines d’INTERPOL, i les autoritats judicials i diplomàtiques dels tres països concernits.
 
El detingut haurà de complir una pena de 15 mesos de presó ferma, 10 anys d’expulsió del Principat i la quantitat pecuniària de la responsabilitat civil.
 
Escaldes-Engordany, 19  de gener de 2022