• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

15/09/2008 18h20, comunicat. La Policia de Proximitat torna a l'escola.

  •   15/09/2008 18:20 


En el passat curs escolar la direcció de la Policia amb l'acord dels Ministres de Justícia i Interior i Educació, va establir contactes amb tots els directors dels centres educatius del país.

D'aquestes reunions es va establir un canal directe de comunicació entre les direccions de les escoles i el cap del grup de menors de l'Àrea de Policia Criminal, per gestionar i solucionar possibles problemes de seguretat que poguessin sorgir.

Al mateix temps, les patrulles de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana, i agents de l'Àrea de Policia Criminal, van iniciar rondes pedestres a les entrades i sortides de les escoles.

En aquest curs escolar 2007/2008 es pretén augmentar el nombre de rondes en els exteriors de les escoles, sobre tot en els de segona ensenyança dels tres sistemes educatius del Principat.

Les patrulles de proximitat, efectuaran rondes pedestres uns minuts abans de l'inici i al final de cada jornada en un o més centres educatius i en cada un dels dies en que hi ha curs escolar.

Les missions bàsiques dels policies de proximitat son quatre,

· Integrar a la Policia dins del medi social dels escolars i facilitar la seva participació dins de la seguretat del seu entorn, apropant la figura del policia de proximitat a l'alumne.

· Detectar els riscos que puguin afectar a qualsevol aspecte dels alumnes i de forma especial a la seva seguretat, sigui per possibles intimidacions, agressions o altres aspectes similars entre alumnes de la mateixa o diferents escoles o be per evitar que a l'entorn es pugui arribar a realitzar tràfics o cessions d'estupefaents.

· Resoldre dins del marc legal els problemes de seguretat a l'entorn de les escoles, de forma àgil sense esperar a que petits problemes puguin derivar en conflictes importants.

· Mantenir el clima de seguretat actual i/o millorar-lo si s'escau, tant pels alumnes, educadors i pares.

Els policies estaran present de forma aleatòria en tots els centres escolars del país per a tal de millorar i oferir prevenció, ajuda i informació.

En qualsevol cas aquest projecte està pensat mantenir i/o millorar la seguretat a l'entorn de les escoles, tot i no haver-se detectat cap problema greu el passat any escolar.

Escaldes-Engordany, 15 de setembre del 2008.