• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Operació internacional contra el blanqueig de diners

  •   18/01/2008 10:26 


En el marc de la cooperació policíaca internacional en matèria de blanqueig de diners, el grup de Delinqüència Organitzada i Blanqueig, de la Unitat d'Investigació Criminal 2, de l'Àrea de Policia Criminal, manté contactes amb la UNIDAD CENTRAL DE DELINCUENCIA ECONÓMICA Y FISCAL (UDEF - Central) i més concretament amb la BRIGADA DE BLANQUEO DE CAPITALES - del Cuerpo Nacional de Policia d'Espanya.

Fruit d'aquesta col·laboració,  durant el mes d'octubre de l'any passat, es va organitzar una cooperació en la investigació anomenada OPERACIÓN NINETTE que s'estava duent a l'encontre d'alguns membres i/o exmembres d'un ajuntament espanyol.

La coordinació policíaca es va formalitzar amb l'enviament pel conducte d'Interpol d'una Comissió Rogatòria Internacional (CRI) expedida per un jutjat d'instrucció de Múrcia (E), arran de la tramitació de les diligències prèvies que es segueixen per uns presumptes delictes de blanqueig de diners, prevaricació, corrupció, falsificació, fraus i exaccions il·legals i tràfic d'influències. Admesa a tràmit aquesta CRI per la Batllia d'Andorra, es delega per a la seva execució el Cos de Policia del Principat d'Andorra, autoritzant la presència d'Agents de la Policia Nacional espanyola. El resultat d'aquestes actuacions es materialitza en la descoberta i el control de dos comptes bancaris titularitat d'un dels implicats quina identitat respon a les inicials M.R.A.F. (no resident al país) així com la localització d'un habitatge.

Com a conseqüència d'aquestes primeres gestions, els nostres serveis es coordinen amb els investigadors espanyols, resultant-ne l'actuació conjunta, que permet que en data 16-01-08, i paral·lelament a les detencions de 6 persones que es practiquen a Espanya, s'efectuí al Principat, la perquisició d'un apartament  propietat de l'implicat M.R.A.F., situat a la zona El Tarter (Canillo) i valorat en uns 540.000 euros, on s'intervenen tres televisors de plasma d'important valor econòmic (uns 50.000 euros), així com 40.000 euros en efectiu guardats a l'interior d'una caixa fort, un ordinador portàtil i un equip de música.

El propi habitatge ha estat també embargat, així com uns 600.000 euros dipositats en els dos comptes bancaris que ja es trobaven sota control.

Escaldes-Engordany, 18 de gener de 2008