• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

07/09/2007 18h30, comunicat. Detenció de tres persones, com a presumptes autors d'uns delictes contra la seguretat (furt i dip

  •   07/09/2007 18:30 

En continuació d'una investigació, efectius de la Unitat d'Investigació Criminal 3 de l'Àrea de Policia Criminal, procedeixen a efectuar el dia 5 d'enguany una perquisició en el domicili d'un resident de nacionalitat portuguesa a Andorra la Vella.

Es localitzen en aquest domicili 4 cartutxos d'explosiu (dinamita Goma2), d'un pes global d'aproximadament 700 grams.

En continuació de la investigació s'efectuen dues detencions més, tractant-se de dos ex-treballadors d'una empresa d'enderroc que havien treballat en l'obra del Túnel dels Dos Valires.

De l'enquesta policíaca es desprèn que aquestes dues darreres persones haurien sostret l'explosiu, aprofitant la seva tasca laboral en dita obra, tot i que no haurien d'haver tingut accés directe als explosius, entregant-li al primer detingut. Els fets haurien estat comesos fa uns 6 mesos.

Efectius de la Unitat d'Investigació, amb Tècnics especialistes del Cos de Policia (TEDAX) així com equips canins especialitzats en la recerca d'explosius han efectuat perquisicions en 4 domicilis, 1 local públic i vehicles relacionats amb aquestes persones.

Els registres no han permès trobar cap altre indici relacionat amb els explosius, però han permès incautar petites quantitats d'haixix en possessió de dos dels detinguts.
Els tres detinguts, R.S.A. V.L. portuguès de 26 anys, D.S.M. A.F. portuguès de 28 anys i P.D.C. C.C. portuguès de 24 anys, tots residents al Principat han estat posats a disposició judicial aquesta tarda.

Escaldes-Engordany, 07 de setembre del 2007.