• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

29/07/2004, 16h00 comunicat de premsa.Detencions per presumptes alteracions de l’ordre, delictes contra els agents de

  •   29/07/2004 16:00 


El 24/07/2004 a les 06h45, els agent que efectuaven prevenció a la Plaça de la Germandat, van veure un altercat entre un grup d’unes deu persones, que aturen finalment. Moments desprès, s’inicià una nova baralla entre cinc dels anteriors joves, tornant a separar-los i advertint-los, quan un d’ells amb botes amb punta metàl·lica, començà a donar diversos cops de peu a un senyal en una tanca de ferro, fent-la caure sobre un grup de gent. Aquest no va obeir les indicacions dels agents, insultant aquests i negant-se a col·laborar. Finalment van haver d’immobilitzar-lo, essent traslladat a les dependències policials.

L’interessat ha resultat ésser D. L.S., resident de 17 anys d’edat. El jove ha continuat amb la seva actitud, negant-se a fer la prova d’alcoholimetría, encara que mostrava símptomes d’embriaguesa. Vuit hores desprès va donar un resultat positiu a la prova amb 0,64 g/ls.

Pel que fa al senyal de la tanca feta malbé, l’Hble. Comú ha declinat finalment fer cap reclamació al respecte.

D. L.S. ha estat detingut i posat a disposició judicial.

25/07/2004 a les 08h15, agents de prevenció a Sant Julià de Lòria, que van intervenir moments abans per dissoldre una forta baralla a la Plaça Laurèdia, troben un dels anteriors implicats que va començar a increpar-los amb insults, fent cada vegada més aldarull cridant l’atenció de la multitud. Advertit, no va voler col·laborar, enervant-se i forcejant amb violència, donant cops de peu i puny mentre proferia insults i amenaces, instant també a la gent a intervenir posant en perill l'integritat dels agents, en fer que un centenar de persones els envoltessin, increpant i amenaçant als policies, que van haver d'immobilitzar-lo finalment a l’interior del recinte obert d’un bar, on també van treure varies persones i evitar que altres saltessin el mur per accedir al recinte, mentre arribava altra patrulla i s’ha pogut traslladar l’interessat a les nostres dependències.
Aquest va ser identificat com M. O.P., andorrà de 18 anys, que va donar positiu al control d’alcoholèmia amb 1,84 g/ls.

Mentrestant al lloc es van quedar alguns efectius, que van tornar a ser increpats reiteradament per una persona, que s’atansava encarant-se i proferint insults. En ser controlat, va continuar la seva actitud amenaçant i intentant agredir als agents, que el van haver de reduir i traslladar a les dependències policials. Aquest ha resultat ésser S. B.R., andorrà de 22 anys, que no va voler sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia.

A conseqüència dels dos fets, han resultat ferits lleus quatre policies.

Tant en M. O.P. com S. B.R. han estat detinguts i posats a disposició judicial.

27/07/2004 a les 04h00, agents de prevenció a Sant Julià de Lòria van ser requerits per una baralla a la Plaça Laurèdia. Al lloc i envoltats de gran quantitat de gent, van veure com dins de les disputes algú llençava gots de plàstic i ampolles de vidre per sobre de la gent. Mercès a la col·laboració ciutadana, van poder trobar el que seria l’autor dels fets. Aquest va llençar una cervesa contra els policies, atansant-se novament per insultar-los llençant-lis un got de plàstic amb líquid. Aquest, aparentment ebri, va ser convidat a acompanyar-los fins el vehicle oficial, desobeint amb forta resistència, mantenint aquesta actitud amb insults i amenaces fins les dependències policials, on va ser identificat com I. C.G., resident de 20 anys.

Al mateix lloc es van quedar altres efectius, que van haver de dissoldre diverses baralles, en les que una persona s’interposava sempre en la seva actuació, arribant a ser retingut pels seus companys en dues ocasions i apartat pels policies en altres quatre. Finalment es va encarar violentament als policies, proferint també insults i amenaces. Els agents van haver de reduir-lo i taslladar-lo a les dependències policials, on va ser identificat com F.J.L. A., resident de 22 anys, negant-se a fer la prova d’alcoholimetría.

A conseqüència dels dos fets esmentats, han resultat ferits lleus dos policies.

Tant en I. C.G. com F.J.L. A., han estat detinguts i posats a disposició policial.

Escaldes-Engordany, 29 de juliol del 2004.