• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Lluita contra l'Antifrau OPERACIÓ “RUTA”

Lluita contra l'Antifrau OPERACIÓ “RUTA”

  •   15/04/2021 08:00 
Detenció de dos persones en el marc d’una operació en la lluita contra el contraban de tabac.

La operació es va iniciar a principis del mes de març d’enguany i sota la supervisió del Ministeri Fiscal.

En data 12 d’abril de 2021, al voltant de les 00:30 hores efectius del Grup d’Antifrau del  Cos de Policia d’Andorra, han procedit a la detenció de dos homes residents de 33 i 53 anys, a proximitats del punt fronterer del riu Runer.

Al lloc es controla un camió amb tabac a l’interior, amagat mitjançant una pantalla que dissimula la seva presència.

Les persones implicades, s’encarregaven de la compra del tabac, la preparació de la carrega al camió i del posterior transport.

En el marc de l’operatiu, s’han efectuat diversos registres en varis domicilis particulars i en un establiment de venda de tabac radicat a Andorra la Vella, el qual ha quedat precintat. El registre al comerç s’ha efectuat conjuntament amb efectius de la Duana Andorrana.

El tabac confiscat presumptament, provenia principalment de l’establiment intervingut.

Un dels detinguts, apoderat de la societat propietària de l’establiment principal, és qui el gestionava directament des de la seva obertura al mes de novembre de 2020. Aprofitava la seva tasca com a xofer del camió, per fer contraban de tabac i sense el coneixement de l’empresa propietària del vehicle.

Es desprèn de la operació, que el volum de tabac transportat de contraban per aquestes persones podria superar el valor de 1.000.000€.

Pel que fa a l’operació motiu de la detenció, aquesta es troba emmarcada en la lluita contra delictes de contraban de tabac, i el reforç dels controls en les zones susceptibles de compravenda de tabac per part del Grup d’Antifrau Policial en col·laboració constant amb la Duana Andorrana.

S’ha confiscat en el transcurs de l’operatiu: 4 vehicles, 60.000 € en efectiu i 20.710 paquets de tabac amb un valor aproximat de 72.000 €.
 
Descarregar vídeo
Escaldes-Engordany, 15 d’abril de 2021
 

Galeria d'imatges